Balkon

Balkon

Groeten vanaf de Costa Balcona - Het ultieme vakantiegevoel op je eigen balkon

Adriana

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Adriana vindt inrichting heel belangrijk en wil zich thuis graag op haar best voelen. Ze staat steeds open voor nieuwe trends en social media is daarbij haar grootste bron van inspiratie. Ze beschrijft zichzelf als iemand die houdt van orde en stijl.

Je balkon is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Je kunt er een frisse neus halen of uren van de zon genieten. Vooral nu de dagen weer langer worden en de zomer er echt aan begint te komen, ruilen we onze woonkamer steeds vaker in voor ons balkon. Omdat reizen op dit moment nog veel stress met zich meebrengt, is het voor veel mensen aantrekkelijker om thuis te blijven. Het is dus hoogtijd om het balkon eens lekker op te knappen. Wij laten je zien hoe je ook kleinere balkons optimaal kunt inrichten en decoreren. Pak alvast je koffers voor je vakantie aan de Costa Balcona.
Of je nu een groot of een klein balkon hebt, het is altijd belangrijk om de ruimte optimaal te benutten. Voor kleinere balkons komen met name inklapbare meubels goed van pas. Hiermee bespaar je namelijk een hoop ruimte. Verder raden we je aan om meubels te gebruiken die je makkelijk in elkaar kunt zetten. Neem bijvoorbeeld klapstoeltjes. Klapstoelen zijn vaak zowel stijlvol als praktisch. Je kunt ze snel op het balkon zetten en ze staan ook zo weer aan de kant. Ook barbecues met wieltjes komen heel goed van pas. Zulke barbecues kun je makkelijk verplaatsen. Alles wat je snel op kunt bergen, is uitermate geschikt voor kleine balkons.
Balcony
Balcony Lamps

Meer groen en decoratie op je balkon

Zorg voor meer groen op je balkon en zorg voor een echt vakantiegevoel. Een paar fleurige bloemen en planten geven je balkon al een exotisch tintje en een paradijselijke sfeer. Een plant waar je weinig omkijken naar hebt en die leuk is voor op je balkon is bijvoorbeeld de fuchsia. Deze plant fleurt met zijn roze bloemen ieder balkon helemaal op. Maar er zijn ook diverse groentes die het heel goed doen op je balkon. Voorbeelden hiervan zijn tomaten, aardappels en radijsjes. Als je iets minder ruimte over hebt, zijn kruiden ideaal. Maak je eigen kruidentuin en kweek tijm, peterselie en salie. En als je geluk hebt, kun je na verloop van tijd genieten van je eigen oogst. Als dat niet regionaal is?
Maar met meer groen alleen ben je er nog niet. Door gebruik te maken van decoratie kun je je balkon een finishing touch geven. Zo kun je bijvoorbeeld met sfeervolle lampen, lampions, lantaarns of fakkels een bijzondere sfeer creëren. Laat je creativiteit de vrije loop en doe inspiratie op in onze webshop. Richt je balkon zo in dat je iedere keer weer een vakantiegevoel krijgt als je er bent. Dit maakt ook het thuiswerken meteen een stuk leuker en aantrekkelijker. Of je nu houdt van uitgebreide diners met je familie of een goed glas wijn met vrienden, een sfeervol ingericht balkon is altijd een plek om blij van te worden. Zeg maar dag tegen Spanje. Wij blijven lekker thuis. Viva Balcona!
Balcony Flowers
Planting

Even tijd voor iets nieuws en genieten op de Costa Balcona

Leuk hoor, zo'n balkon. Maar wat kan ik daar dan allemaal doen? Ter inspiratie hebben wij alvast een paar ideeën voor je verzameld.
  1. Meditatie: Leg een kleedje of yogamat op je balkon en zet je gedachten even helemaal op nul. Zo kom je binnen de kortste keren weer helemaal tot rust.
  2. Fitness: Als je hiervoor de ruimte hebt, kun je eens proberen om een paar fitnessoefeningen te doen. De buitenlucht zal je zeker goeddoen.
  3. Groene vingers: Zet planten op je balkon neer en verzorg ze. Dit is buiten natuurlijk een stuk leuker om te doen dan binnen.
  1. Make-over: Geef jij je woonkamer het liefst iedere maand weer een andere look? Denk dan ook eens aan je balkon en geef je balkon een echte make-over. Misschien is de bohemian stijl wel iets voor jou?
  2. Verkoeling: Een zwembadje of een emmer met koud water kunnen als het buiten warm is voor veel verkoeling zorgen. Zo haal je pas echt het vakantiegevoel in huis.
  3. Openluchtbioscoop: Als het 's avonds donker wordt, kun je van je eigen balkon een echte thuisbioscoop maken. Een schaduwdoek waarmee je het nog donkerder kunt maken, komt hierbij goed van pas. En een beamer dan? Die kun je heel makkelijk huren of lenen van je beste vriend. Je eigen openluchtbioscoop kan van start gaan!

Hoe je je balkon kunt inrichten

Vanaf € 34,90
Vanaf € 59,90
Vanaf € 24,90
Vanaf € 27,90

Nog meer inspiratie opdoen?

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar nog meer inspirerende ideeën? Lees dan ook eens de andere artikelen van Relax Mag. Van trends op het gebied van inrichting tot tips voor de perfecte picknick. Er zit altijd wel iets bij dat je interessant vindt!

per pagina
  1. € 19,99
  2. € 24,90
  3. Vanaf € 39,90
per pagina

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting