Carnavalstrends 2023

carnaval
party

Van grappig en obscuur tot sprookjesfiguur: de carnavalstrends van 2023

Anna

Anna is een echte alleskunner op het gebied van media en blijft graag op de hoogte van de laatste trends. Ze is een echt nieuwsgierig Aagje te noemen en voor tips en nieuwtjes op het gebied van interieur, mode, food en lifestyle ben je bij Anna zeker aan het juiste adres. In haar vrije tijd tref je haar vaak aan met een goed boek. Anna heeft een passie voor schrijven en deelt haar liefde voor het vak met de rest van de wereld als blogger voor Relax Mag.

Alaaf! Carnaval staat weer voor de deur en dat betekent: hossen, feesten, lekkere drankjes, foute dansjes maar bovenal een hoop knotsgekke, vrolijke outfits in alle kleuren van de regenboog. Carnaval wordt in Nederland vooral geassocieerd met het zuiden van het land. En hoewel je voor de grootste feesten nog steeds naar Oeteldonk, Lampegat of Kruikenstad moet, waait het carnavalsfeest steeds meer over naar andere steden boven de rivieren. Hoewel carnaval vaak in het teken staat van tradities, is het voor mensen ook steeds meer een manier geworden om zich te kunnen uiten en outfits spelen hierbij een belangrijke rol. Wil jij weten welke outfits in 2023 helemaal in zijn en welke accessoires niet in jouw verkleedkist mogen ontbreken? Lees dan snel verder, want wij hebben alvast voor je uitgezocht wat de carnavalstrends van 2023 zijn. Eén ding is zeker: het belooft een bont en divers jaar te worden. Proost op Prins Carnaval!

De belangrijkste carnavalstrends van 2023

Klassieke outfits
Carnaval is het moment van het jaar om je even helemaal te laten gaan en je leukste outfit weer uit de kast te halen. Veel mensen doen ieder jaar weer hun best om de allerleukste, mooiste, gekste en meest bijzondere outfit te vinden om indruk te maken op hun vrienden en andere carnavalsbezoekers. Een originele outfit is natuurlijk hartstikke leuk, maar onderschat ook zeker de klassieke carnavalskostuums en -accessoires niet. Piratenkostuums, konijnenoren en heksenhoeden doen het namelijk ook in 2023 weer goed en mogen zeker niet ontbreken. Of zet een echte vikinghelm op en ga verkleed als een echte Noorman. En de kleintjes? Die zijn we ook niet vergeten. Onder kinderen blijven feeënkostuums en sprookjesfiguren populair. Zo zie je maar weer, origineel zijn is geen must. Met een paar klassieke carnavalsaccessoires zit je zeker goed en sla je de plank nooit mis.

Karakters uit films en series
Ook zul je in 2023 weer een hoop bekende karakters uit films en series voorbij zien komen. Hoewel het altijd al geliefd was om verkleed te gaan als je favoriete personage, lijkt deze trend door de grote populariteit van streamingplatformen een vogelvlucht te hebben genomen. En dat is heel goed te begrijpen: het kijken van films en series met wat hapjes en drankjes op de bank is voor veel mensen een geliefde vorm van vrijetijdsbesteding. Misschien zie jij je favoriete personage zelfs wel vaker dan je vriend of vriendin. Ze maken een belangrijk onderdeel uit van ons leven en zijn hiermee ook een deel geworden van onszelf. Ze geven ons het gevoel even te kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid. Ga jij dit jaar ook weer verkleed als je favoriete karakter om het gevoel te krijgen even helemaal iemand anders te zijn?
Uitbundigheid
Less is more? Meestal waar, maar dit geldt niet voor carnavalsoutfits en -accessoires. Nu de pandemie grotendeels voorbij is, hebben mensen meer dan ooit de behoefte om zich uit te leven en dit zullen we tijdens carnaval dit jaar dan ook zeker terug zien. Kleurrijke en grote kostuums met veel glitter en glamour zijn geliefder dan ooit. Hierbij mag ook zeker confetti niet ontbreken. Partypoppers zorgen voor de nodige feestvreugde. En iedereen die zich zorgen maakt over het wel en wee van onze aardbol kunnen we geruststellen: inmiddels zijn er ook veel partypoppers met confetti en snippers van biologisch afbreekbaar papier op de markt. Zo maak je van carnaval een knallend en uitbundig feest, maar met respect voor de natuur.

Be yourself
Sinds een aantal jaar wordt er steeds meer gepraat over de diversiteit van onze samenleving en hoe belangrijk het is jezelf te kunnen zijn. Rondom deze thema’s is steeds meer bewustwording gecreëerd en deze tendens naar meer openheid zal tijdens carnaval 2023 meer dan ooit voelbaar worden. En al lijkt het misschien een paradox: door de verkleedkist in te duiken en er even helemaal anders uit te zien, is het voor veel mensen juist makkelijker om zichzelf te zijn. Met een masker of een grappige feestbril op word je namelijk veel minder snel herkend. Dus ons devies luidt: dos je lekker uit, wees niet bang en be yourself.

Liefde
De liefde is het overkoepelende thema dat dit jaar een grote rol zal spelen tijdens de carnavalsfeesten. De ellende die zich afspeelt op de wereld heeft ons laten inzien hoe belangrijk het is om meer bezig te zijn met de mensen om ons heen. Wees niet bang om te laten zien dat je om hen geeft. Het klinkt misschien cheesy, maar met wat confetti in de vorm van hartjes laat je ook het hart van de meest doorgewinterde piraat of slecht gehumeurde Magere Hein sneller kloppen. Spread the love en dan wordt carnaval 2023 zeker een groot succes. Verkleed in een piratenpak, bijenpakje of feeënkostuum zijn we allemaal één.

Met deze accessoires steel jij de show

Dit vind je misschien ook interessant

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.