Kinderspelletjes

toys
outdoor games

Makkelijk en goedkoop – 5 leuke buitenspellen voor kinderen vanaf 3 jaar

Buitenspellen om met je kinderen te spelen
Wanneer de dagen weer lang en zonnig zijn, dan gaan we graag samen met de kinderen naar buiten zodat ze uitbundig kunnen spelen. ‘Zandbak, dat hadden we al’ en ‘speeltuin zagen we duizendmaal’ zijn goede argumenten om een paar leuke nieuwe spellen uit te proberen waarmee je 3- tot 12-jarigen weer aan het dollen krijgt. Wij hebben vijf makkelijke spellen voor jou op een rijtje gezet, die zowel bij jongens als bij meisjes gegarandeerd voor heel wat plezier zullen zorgen.

Zeepsop alom met bellenblazen
Bellenblazen is een klassieker en daar is een reden voor. Opvullen gaat makkelijk en er bestaan talrijke varianten gaande van eenvoudige bellenblaas tot bellenblaaspistool. Het logische gevolg is dat kinderen achter de bellen aan gaan stormen en zo ook weer meteen hun nodige beweging voor de dag gehad hebben. Voor iets oudere kinderen zal het er vooral om gaan wie de grootste bellen kan blazen.

Erop los stuiteren met springdieren
Tikkertje, elastieken of een wilde rit op het springdier: voor iedere leeftijd bestaat er wel iets waarmee kinderen hun energie helemaal kwijt kunnen en hun evenwicht kunnen trainen. Ook hinkelen is en blijft een echte klassieker. Heb je geen krijt bij de hand? Probeer het dan eens met takken! Dat bevordert tegelijk ook nog eens de creativiteit van je kroost.

Hindernissen overwinnen met parcours
Een hindernissenparcours is educatief en leuk. En het handige eraan is dat je er niet eens veel materiaal voor nodig hebt! Zowel jongens als meisjes beleven meestal heel wat plezier aan het slalommen, klauteren en springen. Barrières creëren; dat kan helemaal gratis, want je kan er alles voor gebruiken! Denk maar aan drinkflessen, speelgoed of takken. Wil je de moeilijkheidsgraad verhogen, dan zijn springzakken een leuke extra.
outdoor games
Waterpret in eigen tuin en elders
Heb je zelf een tuin, dan zijn de mogelijkheden oneindig: gaande van spelen met de sproeier tot modderkeukentje en noem maar op. Heb je dat niet en overweeg je een uitstapje naar een vijver of beek in de buurt, dan is het een goed idee om een paar kleine en lege bekertjes of bakjes mee te nemen. Vaak is dit al genoeg om je jonge gezelschap urenlang bezig te houden! Zoek je iets waar ook oudere kinderen nog plezier aan beleven, dan is een waterpistool een echte aanrader. Die maken iedere tiener in wording weer even helemaal jong.

Alles de grond op met blikwerpen
Het is voor iedereen belangrijk om een doel voor ogen te hebben; ook voor je kleine pagadder. Een paar lege blikken en een tennisbal of voetbal zijn al genoeg en ontaarden al snel in een spannende wedstrijd. Voor driejarigen is het gerammel en het omvallen van de blikken op zich al een echte belevenis. Jonge kinderen daarentegen vermaken zich door het tegen elkaar op te nemen en te beproeven wie er als eerste alle blikken omver kan werpen. Buiten het feit dat het heel wat plezier oplevert, verbetert blikwerpen ook nog eens de hand-oog-coördinatie en is het dus ook erg leerzaam. Een win-win!

Helemaal los met bewegingsspellen
Naast de spellen die we al opnoemden, zijn er natuurlijk nog tal van andere activiteiten die kinderen helemaal in vervoering brengen. Vooral oudere kinderen komen vaak zelf al op heel wat ideeën, gaande van gooi- en vangspellen tot spannende wedstrijden of spellen waarbij je je moet verstoppen. Met of zonder buitenspeelgoed; het kan allemaal. Het belangrijkste is gewoon dat je de kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en dat ze hun energie helemaal kwijt kunnen. Zo kom je tot de leukste resultaten en beleef je ook zelf een heerlijke namiddag.

Aanbevolen producten:

Kijk hier voor meer outdoor-inspiratie

Lees nog meer geweldige artikelen en blogs in ons bloedeigen online magazine Relaxdays Mag. Neem een kijkje en blijf op de hoogte van de laatste trends.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.