Tuindecoratie

vogelhuisje
tuinstekers
boomgezicht

Je tuin opfleuren met originele tuindecoratie

De lente is in aantocht, de eerste bloemen staan in bloei: kortom, het moment bij uitstek om je persoonlijke Hof van Eden een frisse look te geven. Wil je aan de slag, maar weet je nog niet helemaal hoe je het dit jaar wil aanpakken? In wat volgt, hebben wij een paar decoratie-ideeën voor jou op een rijtje gezet, waarmee je je tuin in een origineel, nieuw jasje steekt!

Een idyllische tuin of voortuin met sprookjescharme

Hou jij van een toverachtige sfeer? Fabelachtige en mystieke wezens toveren jouw tuin of voortuin om tot een echte sprookjeswereld. Denk maar aan tuinbeelden in de vorm feeën, dieren en natuurlijk grappige tuinkabouters! Tuinkabouters zijn een erg geliefd decoratiestuk in heel wat tuinen en een echte klassieker onder de tuinbeelden. En daar is ook een reden voor: ze brengen heel wat leven in je tuin en maken hem een stuk persoonlijker.

Ben jij iemand die graag wel eens ingaat tegen de stroom, dan zijn foute tuinkabouters misschien wel iets voor jou. Denk maar aan brutale kabouters met opgestoken middelvinger of een dronken tuinkabouter die net zijn plasje aan het doen is. Dat is toch weer even helemaal iets anders!

Wat ook voor een betoverend effect zorgt in je tuin, maar waar je misschien niet meteen aan hebt gedacht, zijn boomgezichten en elfendeurtjes. Deze houten of stenen tuindecoratie zorgt voor een mystieke flair en trekt de aandacht van menig voorbijganger.
tuinkabouter

Een vrolijke tuin met heel wat bloemenpracht

Bloemen en planten zijn de basis van iedere geslaagde tuininrichting. Met originele bloempotten – bijvoorbeeld in de vorm van een driewieler of kruiwagen – laat je ze helemaal tot hun recht komen en zorg je vaak voor een gezellige, landelijke sfeer. Ook mooi afgebakende perkjes met perkhekjes of een elegante borderrand staan erg leuk.

Heb je klimplanten, dan kan je natuurlijk ook gebruikmaken van plantensteunen of rozenbogen om je tuin een bijzondere flair te geven. Zodra je planten zich daar een weg om beginnen te banen, ontstaan de mooiste bloementaferelen. Afwerken kan je het geheel met de juiste tuinlampjes en -lantaarns. Zo creëer je een harmonisch geheel en zet je je favoriete planten pas écht in de schijnwerpers. Ook wanneer je gaat voor een tuin in tropische stijl komen rankhulpen goed van pas!

Voor een vrolijke of mystieke sfeer in de tuin:

Een rustgevend plekje met Oosterse tuindecoratie

Heb je graag veel ruimte en geniet je van een rustige sfeer? Dan is een tuin met zen-decoratie misschien wel iets voor jou. Je had het al gedacht: Boeddhabeelden spelen hier een belangrijke rol in. Verder kan je een tuinpad aanleggen met tuinmallen, lichtgevende steentjes in je tuin neerleggen en een fonteintje plaatsen. Een bamboe windgong, een decoratieve waterput of windlichtjes zijn leuke extra’s die je nog kan toevoegen. Wil je het echt zen, dan is het echter wel belangrijk dat je het niet overdrijft met accessoires.
windgong

Een creatieve touch met originele tuinaccessoires

Soms wil je nog wel iets extra’s in je tuin of voortuin, maar weet je niet zo goed wat je nog kan doen. Tuinbeelden die heb je al, je bloemen staan allemaal in een leuke pot of in een perkje en de juiste lampjes heb je al gevonden. Er zijn echter nog dingen waar je niet altijd meteen aan denkt, maar waarmee je je tuin nog een heel stuk kan opvrolijken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke tuinbel met decoratief design? Zo kunnen je gasten ook in de tuin bij jou aanbellen. Of misschien is een vogelhuisje of vogelbadje wel iets voor jou? Daarmee trek je ook nog eens heel wat leuke bezoekers aan in je tuin.

Ook tuinstekers en windmolentjes fleuren je tuin helemaal op. Maar ook opvallende metalen of stenen tuinbeelden maken jouw tuin bijzonder. Is dat nog niet helemaal wat je zoekt? Probeer het dan eens met een dierenbeeld met solarogen, een leuke regenmeter of een zonnewijzer!

Voor welke tuinversiering je ook kiest; het belangrijkste is dat je je creativiteit de vrije loop laat en dat je plezier beleeft aan het inrichten!

Zen-decoratie en originele accessoires:

Dit vind je misschien ook interessant

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.