Hondenaccessoires

Hondenaccessoires

Alles voor je hond

Adriana

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Adriana vindt inrichting heel belangrijk en wil zich thuis graag op haar best voelen. Ze staat steeds open voor nieuwe trends en social media is daarbij haar grootste bron van inspiratie. Ze beschrijft zichzelf als iemand die houdt van orde en stijl.

Naast katten behoren ook honden tot de favoriete huisdieren van de Nederlanders. Rond 18 % van de Nederlandse huishoudens heeft een hond. De viervoeter wordt snel een onmisbaar familielid dat niks tekort mag komen. Als je nog niet zo veel ervaring hebt met honden, moet je in het begin rekening houden met een aantal dingen. Naast de basisuitrusting, zoals een slaapplek, voerbak en riem, zijn er nog veel meer producten die zinvol en handig zijn voor hondeneigenaren. In dit blogartikel laten we je praktische en bijzondere accessoires zien die je viervoeter zeker leuk zal vinden.
Geschikt voer, voldoende beweging, contact met soortgenoten en de juiste verzorging zijn essentieel voor een prettig hondenleven. Bovendien zijn spelen en knuffelen net zo belangrijk als de vachtverzorging en visites bij de dierenarts. Hierbij gaat het niet alleen om de gezondheid van je lieveling maar ook om je hond afwisseling te bieden en hem bezig te houden. Met name jachthonden hebben een taak en uitdaging nodig om een gelukkig hondenleven te leiden. Met verschillende speeltjes kun je het leven van je viervoeter verrijken. Neem eens een kijkje en doe inspiratie op.

Speelgoed voor je viervoeter:

Veel hondenbezitters laten hun lievelingen in bed of op de bank slapen. Desondanks is het belangrijk dat je hond met name overdag een eigen plekje heeft waar hij tot rust kan komen. Afhankelijk van het ras en de grootte van de hond zijn er verschillende opties. Er zijn onder andere matjes, matrassen, tenten en kussens. Als je een oudere hond met bot- en gewrichtsaandoeningen hebt, is bijvoorbeeld een dikker kussen een goede keuze. Je kunt zelf bepalen welk plekje in je woning hiervoor geschikt is. Houd er rekening mee dat de hond tot rust moet kunnen komen maar tegelijkertijd niet buitengesloten wordt. Daarom is het verstandig om (afhankelijk van de grootte van het huis) twee verschillende plekken in te richten: een wat rustiger slaapplekje en eentje waar het wat drukker is in huis. Jij weet zelf het beste welke kamer hiervoor geschikt is.

Slaapplekken voor jouw huis:

Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf
Etenstijd is voor de meeste honden de highlight van de dag. Je viervoeter dient de hele dag vers water tot zijn beschikking te hebben maar het voer kun je op bepaalde tijdstippen geven. Afhankelijk van de leeftijd en het ras kan het eetgedrag verschillen. Labradors zouden de hele dag door kunnen eten en kleinere honden hebben natuurlijk minder voer nodig dan grote honden en laten soms ook brokjes liggen. Los daarvan is het handig om de voerbak, net zoals de slaapplek, een vaste plek te geven. Bij de eetbakjes heb je een ruime keuze uit verschillende soorten. Als je een puppy van een groot ras adopteert, is het bijvoorbeeld zinvol om een hondenbak aan te schaffen die in de hoogte verstelbaar is. Daarmee voorkom je dat je hond zich als hij volgroeid is ver naar beneden moet buigen om te kunnen eten. Anti-schrokbakken zijn handig om te zorgen dat honden niet te snel eten en zich niet verslikken. Hier vind je een kleine selectie aan zinvolle voerbakken.

Kleine selectie aan voerbakken:

Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf

Nog meer inspiratie opdoen?

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting