Insectenafweer

Insectenafweer

Insectenvrij kamperen - zo makkelijk kan het zijn!

Larissa

Trends en dromen - Larissa houdt van het stadsleven, zonnige dagen en gezellige avonden. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Larissa heeft een journalistieke achtergrond en vindt het erg leuk om te schrijven. Ze uit zich graag creatief en werkt daarom steeds daadkrachtig mee aan nieuwe ideeën voor de online shop.

Vakantie in de buitenlucht is toch heerlijk?! Je kunt je gedachten loslaten en van de natuur genieten. Het enige wat dan de rust kan verstoren, zijn insecten. Met name van muggen, wespen en vliegen kom je soms helemaal niet meer af. We hebben daarom vier slimme trucjes voor je voorbereid, zodat je volop kunt genieten van je kampeervakantie.

Wespenafweer: Zo kom je van vervelende beestjes af

Buiten eten wordt met wespen vaak een echte uitdaging. De diertjes worden door lekkere geuren aangetrokken en je komt nog maar heel lastig van ze af. Het probleem is hierbij: veel mensen reageren allergisch op wespensteken waardoor de afkeer en angst vaak nog groter is. Je kunt deze insecten echter met een paar eenvoudige trucjes afleiden en makkelijker verjagen. Een klassieke manier om dit te doen, is met een wespenval. Deze kun je met azijn, suiker en afwasmiddel vullen. De wespen worden gelokt, kruipen door de smalle opening en komen er vervolgens niet meer uit. Het beste kun je de val een stukje van de tafel vandaan ophangen zodat je met een gerust hart kunt genieten van je eten.
Het andere trucje is zo simpel dat hij bijna te mooi lijkt om waar te zijn. Maar het werkt echt en is ook nog eens heel goedkoop en eenvoudig. Het voordeel hiervan is dat je geen chemicaliën hoeft te gebruiken en dat het een diervriendelijke oplossing is. Je hebt enkel een papieren zakje of een beetje bakpapier nodig. Het papier of het zakje hoef je alleen te verfrommelen en als een soort wespennest te vormen. Dit nepnest kun je dan dichtbij ophangen, het beste in een boom, aan een muur of een tuinhek. Zo denken de wespen dat er al een andere zwerm leeft en houden afstand. Met een nep wespennest kun je trouwens ook je fruitbomen beschermen tegen deze insecten. Super handig dus!
Wespenfalle befuellen
Game

Elektrische vliegenmeppers & muggenkaarsen in de strijd tegen insecten

Tijdens het kamperen hoef je vaak niet lang te wachten totdat vliegen, langpootmuggen en andere insecten op je afkomen. Waar licht en eten is, zijn ook van die vliegende beestjes. Je kunt ze natuurlijk afweren met een vliegenmepper of een schoen. Maar daar krijg je lelijke vlekken van op je tent of je picknickkleed. Een elektrische vliegenmepper is wat dat betreft wat makkelijker. Hierbij komt het gaas met een druk op de knop onder stroom te staan. Als er dan een insect tegenaan komt, krijgt het een elektrische shock en kan hierdoor niet meer bewegen. Hiervoor heb je geen chemische en giftige middelen nodig en er ontstaan geen lelijke vlekken.
Er is niks erger dan het geluid van een zoemende mug of vlieg als je ligt te slapen. Het is niet alleen vervelend maar je wordt er ook nog eens heel onrustig van. Want zeg nou zelf: wie zit er te wachten op honderden muggenbeten? Met name op een kampeervakantie in de natuur is deze kans natuurlijk vrij groot. Of je nu bij het kampvuur zit, naar de sterretjes kijkt of aan het barbecueën bent, muggen kennen geen genade en bijten er lekker op los. Om te voorkomen dat muggen überhaupt in je buurt komen, kun je gebruikmaken van anti-muggenkaarsen. Deze kun je ook makkelijk zelf maken: Snijd een citroen open en haal het vruchtvlees er in zijn geheel uit. Verhit vervolgens kaarsenwas in een waterbad en doe minimaal 10 druppels citronella erbij. Roer de hele massa goed door. Zet een lont met tandenstokers in de citroenhelften vast. Doe het wasmengsel voorzichtig in de citroen en laat het afkoelen. En klaar is de anti-muggen kaars!
Mueckenkerze selber gießen
brennende Antimueckenkerze

Met deze producten kan de jacht op insecten beginnen

Vanaf € 18,90

Kijk hier voor meer outdoor-inspiratie

Bekijk onze blogs en vind leuke inspiratie, interessante tips en unieke artikelen.

per pagina
  1. Vanaf € 19,90
  2. Vanaf € 24,90
  3. Vanaf € 18,90
  4. Vanaf € 24,90
  5. Vanaf € 59,90
  6. Vanaf € 29,90
per pagina

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting