Kamperen

Kamperen

Van tentharing tot hangmat - Zo bereid je je voor op je kampeervakantie

Valentina

Valentina behaalde haar diploma als designer en heeft een bijzonder goed oog voor details. Haar inrichtingsstijl beschrijft ze zelf als een gezonde mix van minimalistisch en creatieve chaos. Tijdens het weekend tuiniert ze graag op haar balkon of doet ze een uitstapje naar een kunstmuseum. De meeste inspiratie doet ze op in woonstijlmagazines of interieurblogs.

Struinen door de natuur, gezellige avonden bij het kampvuur en het gevoel van grenzeloze vrijheid, dit zijn allemaal dingen die we met kamperen verbinden. De zomermaanden lokken sinds vorig jaar niet alleen ervaren kampeerders de natuur in maar ook veel nieuwelingen. Niet heel gek want flexibiliteit bij het plannen van je vakantie was nooit zo belangrijk als nu. Is het niet leuk als je eindelijk eens de kans krijgt om al die leuke plekken in de nabije omgeving te verkennen? Om ervoor te zorgen dat je kampeervakantie niet ineens een survivalkamp wordt, is het verstandig om je er goed op voor te bereiden.
Bij de zoektocht naar een plekje voor je tent moet je er rekening mee houden dat je niet overal zomaar mag kamperen. Je kunt dus het beste kiezen voor een leuke camping, dan zit je zeker goed. Anders zit het als je onderweg bent met een caravan. Vaak is het mogelijk om één nacht op een gewone parkeerplaats te parkeren maar ook hier moet je je aan de regionale regels houden om te voorkomen dat je een boete krijgt. Wist je trouwens dat er in Nederland ongeveer 2000 campings zijn? Daar zit zeker een leuk plekje voor je tussen.
Wohnwagen
Zelt
Er zijn verschillende manieren om te kamperen. De één gaat graag met een grote caravan op reis en geniet van het comfort van een kleine woning. De ander vindt het juist fijn om alleen de essentiële dingen mee te nemen en 's nachts in een tent te slapen. Of je nu een avonturier of een glamper bent, een paar dingen zijn gewoon noodzakelijk voor elke outdoor trip. Hierbij hoort vooral een goed uitgeruste EHBO-koffer met reisapotheek. In het beste geval heb je die tijdens je vakantie niet nodig. Maar mocht er toch eens een ongelukje gebeuren, heb je de belangrijkste dingen snel bij de hand. Ook zonnebrandcrème, insectenspray en een tekentang moet je zeker niet vergeten.
Om ervoor te zorgen dat je vakantie bij een spontane regenbui niet letterlijk in het water valt, is regenkleding een echte must. Dunne regenponcho's zijn bijvoorbeeld praktisch en je kan ze snel aantrekken. Wie meer ruimte ter beschikking heeft, kan een paviljoen neerzetten die niet alleen bescherming biedt tegen de regen maar ook nog eens schaduw creëert. Zowel paviljoens als tenten moeten met haringen in de grond vastgezet worden zodat de wind ze niet over de hele camping waait. Met het juiste gereedschap en de passende haringen kun je veel tijd besparen en stress voorkomen. Want wie zit er nou te wachten op stress tijdens zijn vakantie?

Onze kampeer-favorieten

Essentieel voor je kampeeravontuur is natuurlijk het eten en drinken. Jerrycans zijn bijvoorbeeld heel handig omdat je ze op de camping steeds kan bijvullen. Andere drankjes en bederfelijke levensmiddelen kun je het beste in een koelbox bewaren. Voor veel mensen zijn kamperen en barbecueën onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een compacte campingbarbecue ben je perfect uitgerust. Op campings zijn er ook vaak bepaalde plekken waar je een kampvuur mag aansteken en marshmallows of stokbrood kan grillen. En 's avonds komen hier verschillende kampeerders bij elkaar. Een leuke gelegenheid dus om kampeerhacks en tips voor uitstapjes met elkaar te delen!
Het is natuurlijk aan jou of je tijdens je kampeervakantie liever ontspannen in een hangmat ligt of dat je elke dag een nieuw avontuur wilt beleven. In onze shop vind je zowel spannende outdoor spellen als een heleboel praktische kampeermeubelen waar je buiten heerlijk op kunt zitten. Met de juiste uitrusting is kamperen voor (bijna) iedereen wel weggelegd. Dus bel je favoriete kampeermaatje en dan kan de pret beginnen.
Proviant
Wanderung

Kijk hier voor meer outdoor-inspiratie

Zin in een picknick in de natuur of barbecueën aan het meer? Inspiratie vind je hier!

Pagina
Pagina

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Search engine powered by ElasticSuite