Nesthulpen

Nesthulpen

Nesthulpen voor in je tuin

Adriana

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Adriana vindt inrichting heel belangrijk en wil zich thuis graag op haar best voelen. Ze staat steeds open voor nieuwe trends en social media is daarbij haar grootste bron van inspiratie. Ze beschrijft zichzelf als iemand die houdt van orde en stijl.

Hou je van inheemse dieren? Dan kun je zelf een steentje bijdragen aan het beschermen van diersoorten door nesthulpen voor wilde dieren in je tuin te zetten. Nestkasten zijn ideaal om jongen groot te brengen of om in te slapen. Met name vogels (holenbroeders, halfholenbroeders), zoogdieren (vleermuizen, slaapmuizen) en insecten (bijen, hommels, hoornaars, wespen) kun je hiermee een handje helpen. In deze blog kom je te weten welke nesthulpen geschikt zijn voor welke diersoort. Over het algemeen geldt dat je ze het beste in de herfst kunt ophangen. Nu is dus het juiste moment om erover na te denken welke nestmogelijkheden je nodig hebt. Aangezien insecten andere behoeftes hebben dan vogels, vind je in dit blogartikel tips en adviezen voor beide diersoorten.
Vogelhaus

Nesthulpen voor vogels

Aanbevolen worden nestkasten van hout of houtbeton. Kunststof is echter niet geschikt. Rond de invliegopening kun je blik aanbrengen om te voorkomen dat spechten of eekhoorns de nestkastjes binnendringen. In het beste geval bevinden zich twee tot vier kleine gaatjes met een diameter van ca. 5 mm in de bodem van het kastje. Deze zorgen ervoor dat de lucht in de nestkast goed kan circuleren en dat hij droogt blijft. De grootte van de opening hangt af van de vogelsoort. Kleine mezen, zoals de pimpelmees, hebben slechts een kleine invliegopening met een diameter van ca. 28 mm nodig. Voor koolmezen is daarentegen een gat van 32 mm noodzakelijk. De opening moet 45 mm bedragen voor een spreeuw. Vogels, zoals merels of het roodborstje, geven de voorkeur aan halfopen nestkasten. Daarbij zit de voorkant slechts voor de helft dicht. Over het algemeen is het aan te raden om de nestkastjes op een hoogte van twee tot drie meter op te hangen. Welke nestkasten er allemaal zijn, zie je hier.

Hier een keuze uit nestkasten:

Vanaf

Nesthulpen voor insecten

Hoewel insecten niet zoals vogels broeden, horen hun huisjes bij de categorie nesthulpen. Sommige insecten hebben holle ruimtes in het hout, stengels, in de grond of in stenen nodig om daarin broedkamers te kunnen maken. Wie voor deze dieren wil zorgen, hoeft niet bang te zijn dat ze je steken. Wespen en bijen zijn meestal ongevaarlijk en vreedzaam en je hebt geen last van ze als je de nesthulpen dicht bij je huis, bijvoorbeeld op het terras, ophangt. Het is aan te raden om verschillende types insectenhotels op te hangen zodat je diverse insecten je tuin in kunt lokken. In ons assortiment vind je diverse insectenhotels, die verschillende openingen voor uiteenlopende insectensoorten hebben. Observeer eens in je tuin welke diertjes op bezoek komen en beslis vervolgens wat voor type insectenhuis het best past bij jouw tuin of terras. Daarmee kun je veel insecten een plezier doen en toekijken hoe ze hun nestje bouwen en voedsel transporteren om zich optimaal op het broedseizoen voor te bereiden.

Hiermee help je insecten:

Vanaf
Vanaf
Vanaf

Nog meer nesthulpen:

Dit vind je misschien ook interessant

Ontdek andere leuke woontrends en veelzijdige producten die jouw dagelijkse leven een stuk leuker en makkelijker maken in het Relax Mag.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting