Orde op je kaptafel

Orde op je kaptafel

Tips & tricks voor orde op je kaptafel

Adriana

Volgens het motto: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens - vindt Adriana inrichting heel belangrijk en wil ze zich thuis graag op haar best voelen. Ze staat daarbij steeds open voor nieuwe trends en haalt haar inspiratie vaak op sociale media. Ze beschrijft zichzelf als iemand die houdt van orde en stijl.

Je eigen kleine kaptafel - wie wilde die niet altijd al hebben? En ja - mettertijd neemt ook het aantal artikelen in je cosmetica-verzameling toe. En zo besef je opeens dat ook juwelen en accessoires hun eigen plekje nodig hebben. Want gebruik je verschillende producten tegelijkertijd, dan ontstaat er al snel chaos op je kaptafel. Wie kent het niet? Je hebt haast en moet snel vertrekken.. en dan laat je maar gewoon alles in het rond slingeren. Wanneer je dan weer naar huis komt, denk je: oh god, zo had ik me mijn make-up tafel niet voorgesteld. Daarom sommen wij hier een paar tips & tricks voor je op, die het uitzicht van je make-up tafel wel eens voorgoed zouden kunnen veranderen. Met de juiste opbergtechnieken vind jij namelijk een plekje voor al je spullen en voorkom je dat je kaptafel in een chaos eindigt.
Alles heeft zijn plek: dat is het uitgangspunt waarmee je moet beginnen als het gaat om orde op je make-up tafel. Wil je orde creëren op je kaptafel, dan kan je het best eerst alles sorteren: nagellak bij nagellak, borstels bij borstels, kettingen bij kettingen & poeder bij poeder. En dan is het goed om na te gaan hoe vaak je die spullen nu eigenlijk gebruikt. Wat vind je nu echt belangrijk? Wat wil je binnen handbereik hebben? Kijk eens goed naar je make-up artikelen en sorteer ze volgens het belang dat je eraan hecht. Je kan dan je lievelingsproducten samen opbergen, zodat je weet dat je deze zeker altijd binnen handbereik hebt. Zo bepaal je dan bijvoorbeeld wat er bovenaan in je juwelenkastje moet liggen.
Kosmetikspiegel
Kosmetikbox
Het volgende waar je voor moet zorgen, zijn voldoende opbergmogelijkheden waar je je spullen in kwijt kunt. Er bestaat een groot aanbod aan dozen en organizers voor alle soorten producten. Denk maar aan houders om wattenschijfjes in op te bergen of aan organizers voor nagellak. Als het om juwelen gaat is het wel opletten geblazen, vooral omdat kettingen snel in elkaar verstrengeld raken. Het is dus belangrijk dat je er goed over nadenkt over hoe je je juwelen wilt opbergen. Een tip die we je hier kunnen geven zijn de sieradenhouders van Relaxdays. Die zien er aan de ene kant leuk uit en zijn anderzijds ideaal om juwelen op een handige manier op te bergen, zonder dat ze in elkaar verstrengeld raken of dat je het overzicht verliest. Vind de juiste opbergmethodes voor jouw favoriete spullen en beslis zelf of je gaat voor gesloten organizers of transparante dozen, waarin je zonder het doosje te openen al kan zien wat erin zit. Daarbij raden we je aan om je lievelingsspullen in het zicht te houden, zodat je ze steeds makkelijk terugvindt.
Het is natuurlijk van belang dat je beauty-hoekje praktisch is, maar daarnaast is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat het er leuk uitziet. Het begint allemaal bij een goede make-up spiegel. Je hebt daarbij heel wat keuze: je kan gaan voor spiegels met vergroting, LED-licht of met een plankje om spullen op te leggen. Een 10-voudige vergroting is vooral handig als je aan je kaptafel precisiewerk wil uitvoeren. Denk eraan: ook make-up doekjes en wattenschijfjes hebben een eigen plekje nodig. Om die kwijt te kunnen in je beauty-hoekje, zijn tissue dispensers of wattendispensers erg handig. Het ziet er zo ook veel beter uit dan wanneer je ze in hun originele verpakking laat. En wat denk je van wat bloemen of kaarsen? Laat je wanneer je je make-up verwijdert een paar kaarsjes branden, dan wordt je dagelijkse ontschminkingsritueel algauw een groot event. Vergeet trouwens niet een plekje te voorzien om je hygiëneartikelen op te bergen, want sommige producten, waaronder je make-up kwastjes bijvoorbeeld, moeten regelmatig gereinigd worden. Heb je met al deze dingen rekening gehouden en hebben zowel je make-up als je cosmetica hun eigen plek gekregen, dan zal je merken dat je al veel makkelijker het overzicht behoudt over je kaptafel. Zo geniet je pas echt van de tijd die je doorbrengt aan je make-up tafel!

Zo zorg je voor orde op je kaptafel

Meer inspiratie nodig?

In ons Relax Mag vind je nog meer tips & tricks over hoe je je woning op orde houdt. Laat je door onze blogs inspireren en kom te weten hoe je meer orde creëert bij jou in huis.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting