Planning verhuizing

umzug
renovieren

Zo maak je een goede verhuisplanning

Anna

Anna is een echte alleskunner op het gebied van media en blijft graag op de hoogte van de laatste trends. Ze is een echt nieuwsgierig Aagje te noemen en voor tips en nieuwtjes op het gebied van interieur, mode, food en lifestyle ben je bij Anna zeker aan het juiste adres. In haar vrije tijd tref je haar vaak aan met een goed boek. Anna heeft een passie voor schrijven en deelt haar liefde voor het vak met de rest van de wereld als blogger voor Relax Mag.

Organiseren, inpakken, sjouwen

Of het nu is voor je studie, een nieuwe baan of omdat je gaat samenwonen, als het gaat om verhuizen is een goede voorbereiding de sleutel tot succes. Als je rekening houdt met deze 3 verhuistips, kun je kosten, stress en moeite besparen.

Stappenplan voor de verhuizing

De eerste tip voor een soepele verhuizing luidt "organisatie". Een verhuislijst zoals de volgende kan je helpen om het overzicht over alle taken te behouden.
 1. Bepaal de verhuisdatum
 2. Verzamel verpakkingsmateriaal zoals verhuisdozen, plakband, vulmateriaal en markeerstiften
 3. Maak een lijst met de spullen die je wilt transporteren en bepaal wat je wilt houden, verkopen of weggooien
 4. Meet de nieuwe woning op en maak een plattegrond
 5. Informeer je vrienden en familie over je verhuizing en regel mensen die komen helpen
 6. Verzamel belangrijke documenten zoals het huurcontract, je ID-kaart, rijbewijs en verzekeringsdocumenten en bewaar ze in een veilige tas
 7. Geef je adreswijziging door aan je bank, verzekeringsmaatschappij, provider etc.
 8. Grijp de kans om abonnementen op te zeggen die je niet gebruikt
 9. Regel de aanmelding van gas, water, licht en internet voor je nieuwe woning
 10. Pak meubels en inboedel in en label ze
 11. Maak een planning voor huisdieren en planten die vervoerd moeten worden
 12. Maak je oude huis na de verhuizing grondig schoon en organiseer de sleuteloverdracht

Handige verhuisbenodigdheden:

Verhuisdozen inpakken

Om ervoor te zorgen dat je waardevolle spullen het transport overleven, kun je de volgende tips volgen:

Gebruik kleine dozen voor zware spullen en grotere dozen voor lichtere spullen. Vul de verhuisdozen helemaal, maar niet te vol om het gewicht te compenseren.

Let erop dat je breekbare spullen met noppenfolie of pakpapier inpakt. Je kunt ook handdoeken of dekens als bescherming gebruiken.

Schrijf op elke verhuisdoos wat de inhoud is en in welke ruimte hij hoort. Hierbij komt een checklist voor verhuisdozen goed van pas om er zeker van te zijn dat je niks vergeet.

Verhuisdozen en meubels veilig transporteren

Op de verhuisdag zelf heb je voornamelijk kracht nodig. Houd rekening met de volgende tips om veilig en effectief meubels te transporteren en verhuisdozen te dragen. Als je zware meubels wilt verplaatsen, is het aan te raden om een steekwagen of een speciale traploper steekwagen te gebruiken om verwondingen te voorkomen. Met deze transportwagen kun je meubels zonder veel kracht verplaatsen. Bovendien komen tilbanden of draagriemen goed van pas om grotere voorwerpen veilig te dragen. Gebruik daarnaast de juiste draagtechniek als je verhuisdozen tilt, om je spieren en gewrichten niet onnodig te belasten. Draag zware spullen altijd ter hoogte van je heup en vermijd snelle bewegingen. Met de juiste voorbereiding, handige verhuishulpmiddelen en daadkrachtige hulp is de verhuizing snel achter de rug.

Nog meer geschikte producten:

Dit vind je misschien ook interessant

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.