Top 10 lifehacks in de keuken

Handig en slim - Onze 10 favoriete keukenhacks

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Er zijn verschillende situaties in de keuken die je ongetwijfeld kent en die gewoonweg vervelend zijn. Sommige taken, zoals het snijden van uien of het schrobben van de magnetron, kunnen je tot de rand van de wanhoop brengen. Andere klusjes zijn gewoon vervelend en kosten veel tijd, die je graag zou willen besparen. Of je hebt weer eens te veel kruiden en groenten gekocht en staat nu voor het dilemma dat je de helft moet weggooien.
Ook wij kennen stressvolle momenten in de keuken. Daarom hebben we vandaag 10 handige trucs die je in de keuken kunt gebruiken. Of het nu koken, bakken of schoonmaken is: Deze life hacks bereiden je voor op lastige taken in de keuken en maken je leven een stukje makkelijker. Leer kruiden invriezen, eieren scheiden in een handomdraai, drankjes beschermen tegen insecten en nog veel meer!
Kitchen Lifehacks

Deze 10 life hacks maken dingen makkelijker

Azijn in de vaatwasser:
Als je last hebt van onaangename geurtjes in de vaatwasser, controleer dan niet alleen de spleet tussen de deur en de bodem van de machine, maar gebruik ook een beetje azijn. Doe een kopje heldere azijn in de lege vaatwasser en laat hem draaien. De azijn neutraliseert sterke geuren en verwijdert ook vet uit de leidingen van de vaatwasser.
Bewaar kruidenresten:
Als je kruiden over hebt na het koken en je wilt ze niet weggooien, vries ze dan in. Hak ze eerst fijn en doe ze dan in een ijsblokjesvorm. Voeg een beetje olijfolie toe om vriesbrand en bruine plekken te voorkomen en de smaak blijft zeer goed behouden. Wanneer nodig kan je de kruidenblokjes daarna gewoon ontdooien. Deze tip is ook nuttig als je in de winter geen verse kruiden hebt. Je kunt ook restjes harde kruiden (rozemarijn, tijm, enz.) op de verwarming drogen, ze mengen met grof zout en zo je eigen kruidenzout maken.
Uien snijden zonder te tranen:
Er zijn allerlei trucjes om de tranen in te houden als je uien snijdt. Sommige mensen doen het door kauwgom te kauwen, maar het kan nog makkelijker. Besprenkel je snijplank en mes met wat citroensap en bespaar jezelf de tranen. Je zou hetzelfde effect ook met water moeten kunnen bereiken.
Snel aardappelen schillen:
Het schillen van aardappelen voelt af en toe als een eeuwigheid. Een simpele truc kan helpen: Kook de aardappelen met schil en leg ze onmiddellijk daarna in koud water. De schil is er dan super gemakkelijk af te pellen.
Scheid de eieren met een fles:
Klinkt raar, maar het werkt. Kraak het ei in een kom, knijp een plastic fles uit en plaats die dicht over het ei. Laat dan weer lucht over het ei stromen en de dooier zal erin glijden. In een mum van tijd is het eiwit gescheiden van het eigeel.
Muffinvormpjes tegen insecten: Wil je buiten zitten met een lekker drankje, maar wespen en andere insecten storen je? Neem gewoon een papieren muffinvorm, plaats hem over je glas en steek je rietje erdoor. Je kunt ook siliconen vormpjes gebruiken als tijdelijke afdekking. Zo ben je van de insecten af!
Last minute wijn koelen:
Een klassieker onder de keukentrucs, maar toch het vermelden waard. Je verwacht spontaan bezoek en je hebt de witte wijn nog niet gekoeld? Leg een vochtige handdoek om de wijnfles en zet hem korte tijd in de vriezer. De wijn wordt zo snel lekker koel!
Op die manier kookt er niets over:
Als je nog niet gehoord hebt van deze life hack, dan mis je echt wat. Maar ook voor al diegenen die het niet weten, vertellen we het vandaag. Maak je je zorgen dat je pasta of saus overkookt als je de kamer verlaat? Plaats gewoon een houten lepel op de rand van de pot en er kan niets meer gebeuren. Een scheutje olie in het water kan ook helpen. Appeltje-eitje.
Zout en citroen als schoonmaakmiddelen:
De meest doeltreffende huismiddeltjes zijn meestal de eenvoudigste. Als je je bakplaat niet schoon krijgt en worstelt met hardnekkige korsten, komt zout goed van pas. Gewoon een half pakje zout op de bakplaat, zet de oven op 50°C en zodra de zoutkorrels bruin worden, haal je de bakplaat weer uit de oven. Haal het zout ervanaf en het schoonmaken wordt veel gemakkelijker. Je kunt snijplanken die erg vuil zijn ook schoonmaken met zout in combinatie met citroen. Doe eerst zout, dan citroensap op je plank, schrob het goed met de spons, was het daarna af en geniet van je vlekvrije plank. Citroen kan ook helpen bij het schoonmaken van de magnetron. Giet heet water in een geschikte kom, leg citroenschijfjes erin en plaats het in de magnetron gedurende 2 minuten op hoog vermogen. Citroenzuur en stoom maken het vuil sneller zacht en het apparaat kan moeiteloos worden gereinigd.
Fruit en groenten invriezen:
Twee alledaagse voedingsmiddelen die je zonder zorgen kunt invriezen zijn avocado en bosui. Als je bang bent dat de avocado niet snel genoeg op is, of je hebt nog wat lente-uitjes over, stop ze dan in de vriezer. Je kunt de avocado gehalveerd invriezen, in de vorm van puree of in stukjes gesneden. Neem voor de lente-uitjes een petfles en hak alles fijn wat je niet nodig hebt. Doe het in de fles en dan kun je het portioneren voor twee tot drie maanden.

Keuken gadgets voor de keukenhacks

Bij ons valt er altijd wel iets te lezen.

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.