Aspergequiche

Aspergequiche

Aspergequiche

Valentina

Valentina behaalde haar diploma als designer en heeft een bijzonder goed oog voor details. Haar inrichtingsstijl beschrijft ze zelf als een gezonde mix van minimalistisch en creatieve chaos. Tijdens het weekend tuiniert ze graag op haar balkon of doet ze een uitstapje naar een kunstmuseum. De meeste inspiratie doet ze op in woonstijlmagazines of interieurblogs.

Het aspergeseizoen is volop aan de gang! Kun jij ook geen hollandaisesaus meer zien? Ben je wel toe aan een feestelijkere variant? Dan is het hoog tijd voor een beetje afwisseling. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luchtige, zelfgemaakte quiche uit de oven? Onze aspergequiche met witte en groene asperges is een geweldig alternatief voor de aspergeklassieker met ham en ei die je al honderden keren bij oom Henk en tante Thea in Brabant hebt gegeten.
Deze quiche komt heel goed van pas als je een feestje organiseert, maar is ook leuk als traktatie. Je kunt hem zowel warm als koud serveren en de quiche na het bakken weer opwarmen. Als de quiche niet helemaal op raakt, kun je de resten natuurlijk de volgende dag lekker opeten in de lunchpauze. En het beste is nog wel dat dit recept heel makkelijk is en dus niet alleen bestemd is voor echte aspergekenners die veel ervaring in de keuken hebben. In onze webshop zijn trouwens bakvormen met gaatjes te vinden. Het pluspunt van zulke quichevormen is dat het vocht kan verdampen waardoor het deeg lekker krokant wordt en blindbakken niet nodig is.
Zutaten
Teig
Voor de bodem:
  • 250 gram meel⁠
  • 160 gram koude boter
  • 1 ei
Voor de vulling:
  • 250 gram groene asperges
  • 250 gram witte asperges
  • 200 ml room⁠⁠
  • 50 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 knoflookteentje
  • Parmezaanse kaas⁠
Zo maak je de quiche:
  1. Strooi het meel op het aanrecht, maak er een hoopje van en wrijf de koude boter er goed doorheen. Voeg daarna het ei toe en kneed het mengsel tot een soepele massa. Nu is het tijd om het deeg even te laten rusten. Rol het deeg uit en doe er vershoudfolie omheen. Hierna moet je het deeg een uur in de koelkast laten staan.
  2. Schil de asperges. De groene asperges hoeven in tegenstelling tot de witte asperges alleen aan de onderkant te worden geschild. Haal daarna de uiteinden van de asperges eraf en snijd de stengels in stukken van 3 à 4 cm. Zet een pan met water op en voeg er een snufje zout aan toe. Kook de witte asperges 7 minuten en doe daarna de groene asperges in de pan. Laat het geheel 3 minuten pruttelen. Giet er vervolgens koud water overheen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  4. Om de vulling te maken, meng je de eieren, de room en de melk. Breng het mengsel op smaak met geperste knoflook, zout en wat peper.
  5. Rol het deeg uit tot het ongeveer 4 mm dik is en bekleed de quichevorm met het deeg. Verdeel de aspergestukjes over de bodem nadat je ze goed hebt laten uitlekken en giet het eiermengsel er overheen. Echte liefhebbers kunnen de quiche natuurlijk ook nog bestrooien met Parmezaanse kaas.
  6. Bak de quiche nu 40 minuten in de oven.
Quicheteig vorbereiten
Quiche backen

Met deze producten lukt je quiche nog beter

Vanaf
Vanaf

Op zoek naar meer originele receptideeën?

Ontdek dan ook onze andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.

per pagina
  1. Vanaf
  2. Vanaf
  3. Vanaf
  4. Vanaf
per pagina

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting