Huisgemaakte frozen yoghurt

Huisgemaakte frozen yoghurt

Huisgemaakte frozen yoghurt

Adriana

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Adriana vindt inrichting heel belangrijk en wil zich thuis graag op haar best voelen. Ze staat steeds open voor nieuwe trends en social media is daarbij haar grootste bron van inspiratie. Ze beschrijft zichzelf als iemand die houdt van orde en stijl.

Wie wordt er nu niet blij van een lekker ijsje als het buiten warm is? Helaas is het meestal zo dat nét op het moment dat je behoefte hebt aan verkoeling je niets meer op voorraad blijkt te hebben. En als de temperaturen hoog oplopen, heb je ook niet altijd zin om eerst naar de supermarkt of ijssalon te moeten lopen. De oplossing is echter dichtbij! In deze blog laten we zien hoe je ook thuis makkelijk en snel je eigen ijs kunt maken.
Zelfgemaakt is natuurlijk altijd het lekkerst! Als echte liefhebbers van huisgemaakte recepten zijn we weer eens aan de slag gegaan en deze keer hebben we ons gewaagd aan yoghurtijs. Met name in de zomer en als het buiten warm is, is ijs heel populair. Dan is het natuurlijk heel handig als je producten in huis hebt waarmee je jezelf kunt trakteren op een lekker ijsje. Hieronder laten we je zien wat je allemaal nodig hebt om frozen yoghurt te maken.
Yoghurt
Yoghurtice
Je hebt nodig:
  • Biologische yoghurt
  • Aardbeienjam of aardbeien
Recept:
Het begint allemaal met de aardbeien. Gebruik je verse aardbeien? Pureer ze dan eerst even. Vul daarna de ijsvorm met biologische yoghurt. Zorg ervoor dat je hem ruimschoots vult, maar laat ook nog genoeg ruimte over voor de jam. Daarna is het tijd om de aardbeienjam dan wel de gepureerde aardbeien erbij te doen. Meng vervolgens de aardbeienmassa door de biologische yoghurt. Doe daarna de ijsvorm dicht en laat de vormpjes minstens 4 uur in de diepvries staan. Je kunt natuurlijk ook een andere jam of een ander soort fruit nemen om frozen yoghurt te maken. Als het yoghurtijs bevroren is, kun je in het zonnetje genieten van jouw zelfgemaakte ijsje. Smullen maar!

Alles wat je nodig hebt om je eigen ijs te maken

Lees hier meer

Ontdek dan ook onze andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting