Pompoen-lasagne

Pompoen-lasagne

Heerlijke pompoenlasagne

Larissa

Trends en dromen - Larissa geniet van gezellige avonden in de stad, maar houdt ook van zomerse dagen op het platteland. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Als geschoold journalist is ze erg enthousiast over schrijven en is ze graag creatief bezig.

De herfst is weer van start gegaan en dat betekent dat één van onze favoriete groenten weer in aantocht is, want het is en blijft hét seizoen van de pompoen. De oranje groente is niet alleen een opvallend decoratiestuk, maar is ook in de keuken erg geliefd. Dat is logisch, want met pompoen zijn de mogelijkheden gewoon oneindig: van pompoensoep en -curry tot pompoenchips en noem maar op. Vandaag maak je kennis met één van onze lievelingsrecepten met de oranje kanjer: pompoenlasagne! Houd je vast voor een heerlijk avontuur en haal de keukenchef in jezelf alvast naar boven!
Zutaten Lasagne
Pompoenlasagne is niet alleen superlekker, het is ook een goede vleesvervanger. Pompoen zorgt namelijk voor een heerlijk aroma waardoor je niet eens gebruik hoeft te maken van gehakt of ander vlees. Voor dit heerlijke pastagerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:
  • Pompoen
  • Tomatenblokjes of passata
  • 1 ui & 1 teentje knoflook Groentebouillon Currypoeder, muskaatnoot, tijm, peper, zout Lasagnevellen Kaas Boter Bloem Melk
Zo makkelijk gaat het:
  1. Snijd de ui en de knoflook fijn. Was de pompoen, snijd hem in twee en verwijder de pitten. Snijd dan de pompoen in kleinere stukken en schaaf hem. Doe vervolgens de ui, knoflook en pompoen in een pan of in een pot en fruit het geheel. Voeg nu de tomatenblokjes en de groentebouillon eraan toe en laat het geheel sudderen. Breng op smaak met curry, tijm, peper en zout.
  2. Nu is het tijd voor de bechamelsaus. Doe daarvoor boter in een pan, voeg wat bloem toe en laat ze gaar bakken. Doe de melk erbij en laat de saus indikken terwijl je blijft roeren, om klonters te vermijden. Wees bij de pinken want het gevaar bestaat dat de saus begint aan te branden. Laat ze nog wat pruttelen en kruid met muskaatnoot, zout en peper. Voeg er een handvol kaas aan toe en klaar is de saus voor je pompoenlasagne.
  3. Doe nu afwisselend de pompoensaus, lasagnebladen, opnieuw pompoensaus en dan bechamelsaus in een ovenschaal. De bovenste laag moet bechamelsaus zijn. Strooi er kaas op en zet het geheel zo'n 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) of op 200 graden (boven- en onderwarmte). Test na 45 minuten met een vork of de lasagnebladen al zacht zijn. Als dat niet het geval is, moet de baktijd nog verlengd worden.

Laat het je smaken en vertel ons op sociale media wat je van het recept vond!
Bechamelsauce Zubereitung
Lasagne schichten

Dit heb je nodig voor je pompoenlasagne

-25 %
Nog 6 beschikbaar
RRP € 39,99 € 29,99

Je kunt maar geen genoeg van ons krijgen?

Ontdek ook andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.