Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

magazine_recipes_pumpkinspice_title

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Het weer wordt slechter, het wordt sneller donker en we zijn weer meer thuis. Kortom: De herfst is aangebroken. Dat betekent dat zich alles draait om Halloween, pompoenen en lekker op de bank zitten. Natuurlijk mogen heerlijke warme dranken niet ontbreken, daarom stellen we je vandaag een bijzonder populaire voor: De Pumpkin Spice Latte.
Het populaire drankje maakt al jaren deel uit van het Starbucks herfstassortiment. Pompoenen en drankjes en gerechten die ermee verfijnd zijn, horen net zo goed bij de herfst als kleurrijke bladeren en dikke sjaals. Dus wees er snel bij en geniet van je Pumpkin Spice Latte zolang de pompoen in het seizoen is en Halloween voor de deur staat!
Pumpkin Spice Latte

Zo maak je de Pumpkin Spice Latte

Voor een glas heb je nodig:
  • 50 ml water
  • 125 g suiker
  • 1 stuk Hokkaido pompoen voor 2 el fijne pompoen puree
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 150 ml melk
  • 1 espresso
Pompoenkruidensiroop is het belangrijkste ingrediënt om een Pumpkin Spice Latte te maken. Breng voor de siroop het water, de suiker en de vanillesuiker in een pan aan de kook. Laat het geheel sudderen tot de siroop dik is en je hem van het vuur kunt halen. Daarna pureer je de pompoenstukjes en voeg je de verse pompoenpuree toe aan de warme siroop. Meng vervolgens de kaneel, kruidnagelpoeder en gemberpoeder voordat je de kruiden aan de siroop toevoegt.
Nu ontbreken de espresso en melk nog. De melk wordt opgeschuimd en in een latte macchiato glas gegoten terwijl je een theelepel siroop door je vers gezette espresso roert. Daarna giet je voorzichtig de koffie bij de melk. Als laatste kun je het melkschuim naar eigen smaak versieren met een beetje siroop. En klaar is de Pumpkin Spice Latte!
Als je siroop over hebt, kun je deze in de koelkast bewaren en later voor andere drankjes gebruiken.

Geschikt keukengerei voor herfstige drankjes en eten

Op zoek naar meer originele receptideeën?

Ontdek dan ook onze andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting