Spinazieknoedels met cantharellen

Spinazieknoedels met cantharellen

Spinazieknoedels met cantharellen

Larissa

Trends en dromen - Larissa geniet van gezellige avonden in de stad, maar houdt ook van zomerse dagen op het platteland. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Als geschoold journalist is ze erg enthousiast over schrijven en is ze graag creatief bezig.

Je hebt nog nooit knoedels gemaakt omdat je denkt dat het veel werk is? Wij bewijzen je vandaag het tegendeel! Met dit heerlijke recept tover je snel en eenvoudig smaakvolle spinazieknoedels op je bord en toon je je vrienden wie de keukenchef van het gezelschap is. Het beste aan dit recept? Je maakt niet alleen knoedels klaar, maar ook nog lekkere cantharellen! Cantharellen zijn paddestoelen die enkel tussen de zomer en de herfst te vinden zijn. Wil je dit jaar nog van de heerlijke paddenstoelen genieten, dan wordt het dus tijd om in actie te schieten. Oké, genoeg gepraat, want nu is het tijd voor lekkere spinazieknoedels met cantharellen.
Zutaten Spinatknödel
Dit heb je nodig:
  • 320 g bladspinazie
  • 20 bladeren salie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 230 g cantharellen
  • 60 g walnoten
  • 2 losse broodjes
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • 100 g boter
  • 6 el olijfolie
  • 160 g tarwemeel
En zo maak je ze:
  1. Was eerst de spinazie, laat hem uitlekken en hak hem in stukken. Snijd dan de knoflook en de ui fijn. Fruit het geheel met olijfolie in de pan tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Breng nu een grote pan met gezouten water aan de kook. Ondertussen meng je de eieren, spinazie en het meel. De broodjes snijd je in stukken en voeg je toe aan de massa. Maak dan je handen vochtig en kneed het deeg tot knoedels. Doe die in het zoute water en laat het geheel zo'n 8 minuten lang koken.
  3. Maak vervolgens de cantharellen schoon en verwijder de droge plekken. Was de salie en snijd hem in reepjes. Hak ook de walnoten in grove stukken. Doe de cantharellen met wat olijfolie in de pan en laat het geheel zo'n 5 minuten braden tot ze goudbruin worden. Voeg dan de walnoten toe en wacht tot ze ook goudbruin worden. Doe nu de boter en salie erbij en fruit het geheel zo'n 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Wanneer de knoedels klaar zijn, neem je ze uit het water en doe je ze in de pan bij de cantharellen en de salieboter. Doe het geheel op een bord en voeg - als je dat lekker vindt - nog een paar verse blaadjes salie toe. Eet smakelijk!
Kloßteig Zubereitung
Teig vermengen

Handige producten die je bij dit recept kunnen helpen:

Ergebnis Spinatknödel

Meer inspiratie nodig?

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting