Vol-au-veggie

Vol-au-vent op vegetarische wijze - Recept en tips!

Ben je vegetarisch maar een echte liefhebber van de Belgische keuken, dan is je waarschijnlijk bijgebleven hoe moeilijk het was afscheid te nemen van deze delicatesse: vol-au-vent! Ondertussen bestaan er echter heel wat alternatieven waarmee je de lekkernij ook vegetarisch kan toebereiden. Vandaag leggen wij je uit hoe dat in zijn werk gaat.

Hoe je vol-au-vent vegetarisch klaarmaakt

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
  • Vegetarische kipstukjes (200-250g)
  • 1 doosje champignons (200g)
  • 1 citroen
  • 1 bouillonblokje (groentebouillon)
  • Droge witte wijn
  • Plantaardige boter
  • 30 g bloem
  • Nootmuskaat
  • Citroensap
  • Peper, zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 500 ml water/ melk of een melkvervanger
  • 1 ui
  • 250 ml (plantaardige) room of sojamelk
  • Koninginnenhapjes
  • Verse peterselie
  • Kruiden: Verse peterselie, tijm, kippenkruiden
Recept voor vegetarische vol-au-vent:
  • Hak de groenten, de look en de peterselie fijn
  • Warm 500 ml water (of melk) op, samen met de bouillon
  • Voeg de prei en de wortel aan de bouillon toe
  • Doe de boter in een pan en laat smelten; voeg de vegetarische kipstukjes, de look en de ui toe
  • Wacht tot de uien glashelder zijn. Voeg vervolgens de bloem toe en roer het geheel om tot er een mooie roux ontstaat
  • Voeg de bouillon aan het mengsel toe, roer en wacht tot het aan de kook gaat
  • Voeg vervolgens de champignons toe
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout, citroensap, witte wijn en muskaatnoot
  • Voeg de fijngehakte peterselie en de room toe
Bladerdeeg koninginnenhapjes:
  • Verwarm de koninginnenhapjes volgens de instructies op de verpakking of maak ze helemaal zelf!

Tips voor de lekkerste veggie vol-au-vent!

Tips voor je vol-au-veggie:
  • Serveer de gevulde koninginnenhapjes met frietjes, kroketjes of puree
  • Ben je een liefhebber van champignons? Experimenteer dan met verschillende soorten zoals shiitakes en oesterzwammen
  • Is witte wijn niet echt jouw ding? Probeer het dan eens met cognac!
  • Leg voor de garnering noten, champignons of blauwe bessen op het koninginnenhapje
  • Geniet met volle teugen van je vol-au-veggie!!
Eet smakelijk!

Handig voor je veggie vol-au-vent:

Op zoek naar meer originele receptideeën?

Ontdek ook andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.