Vol-au-vent op vegetarische wijze - Recept en tips!
Ben je vegetarisch maar een echte liefhebber van de Belgische keuken, dan is je waarschijnlijk bijgebleven hoe moeilijk het was afscheid te nemen van deze delicatesse: vol-au-vent!
Ondertussen bestaan er echter heel wat alternatieven waarmee je de lekkernij ook vegetarisch kan toebereiden. Vandaag leggen wij je uit hoe dat in zijn werk gaat.
Hoe je vol-au-vent vegetarisch klaarmaakt
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
- Vegetarische kipstukjes (200-250g)
- 1 doosje champignons (200g)
- 1 citroen
- 1 bouillonblokje (groentebouillon)
- Droge witte wijn
- Plantaardige boter
- 30 g bloem
- Nootmuskaat
- Citroensap
- Peper, zout
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 1 wortel
- 500 ml water/ melk of een melkvervanger
- 1 ui
- 250 ml (plantaardige) room of sojamelk
- Koninginnenhapjes
- Verse peterselie
- Kruiden: Verse peterselie, tijm, kippenkruiden
Recept voor vegetarische vol-au-vent:
- Hak de groenten, de look en de peterselie fijn
- Warm 500 ml water (of melk) op, samen met de bouillon
- Voeg de prei en de wortel aan de bouillon toe
- Doe de boter in een pan en laat smelten; voeg de vegetarische kipstukjes, de look en de ui toe
- Wacht tot de uien glashelder zijn. Voeg vervolgens de bloem toe en roer het geheel om tot er een mooie roux ontstaat
- Voeg de bouillon aan het mengsel toe, roer en wacht tot het aan de kook gaat
- Voeg vervolgens de champignons toe
- Breng het geheel op smaak met peper, zout, citroensap, witte wijn en muskaatnoot
- Voeg de fijngehakte peterselie en de room toe
- Verwarm de koninginnenhapjes volgens de instructies op de verpakking of maak ze helemaal zelf!