Landelijke tuin

Landelijke tuin

De droom van een landelijke tuin

Valentina

Valentina behaalde haar diploma als designer en heeft een bijzonder goed oog voor details. Haar inrichtingsstijl beschrijft ze zelf als een gezonde mix van minimalistisch en creatieve chaos. Tijdens het weekend tuiniert ze graag op haar balkon of doet ze een uitstapje naar een kunstmuseum. De meeste inspiratie doet ze op in woonstijlmagazines of interieurblogs.

Die fijne vakantie in de Provence, zomerse dagen op het platteland of je favoriete scène uit een Jane Austin film - landelijke tuinen laten bijzondere herinneringen in ons naar boven komen. En het beste is nog wel dat je helemaal niet veel nodig hebt om je eigen tuin een landelijke charme te geven. Aangezien een landelijke tuin er natuurlijk uit dient te zien, mag je een beetje terughoudend zijn wat het ontwerp betreft. Volle bloemperken met onderhoudsvriendelijke struiken, rustieke tegels van natuursteen en nostalgische meubels van gietijzer zijn kenmerkend voor de gezellige en onbezorgde sfeer op het platteland. Te strakke tuinen, felle kleuren en perfect onderhouden gazons zijn daarentegen een doorn in het oog als je een landelijke sfeer wilt creëren. Ook bij het kiezen van de planten kun je het simpel houden. Lavendel en tijm zijn niet alleen een goede optie omdat ze heerlijk ruiken maar ze zijn ook nog eens heel geliefd bij bijen. Bovendien dragen hortensia's en buxussen bij aan een landelijke ambiance en geven structuur aan je tuin.
Je kunt het beste voor zachte kleuren gaan en planten kiezen die bij je tuin passen. Bovendien wil je natuurlijk dat er heel het jaar door planten in bloei staan. Probeer echter te voorkomen dat je te veel op details gaat letten. Het ultieme voorbeeld van tuinen in landelijke stijl zijn natuurlijk de speelse tuinen van Engelse cottages waarin sierplanten en gewassen hun gang mogen gaan. Ook gewassen zijn dus zeker een goede keuze voor landelijke tuinen. Voor het kweken van planten komt trouwens onze weerbestendige broeikas van hout goed van pas.
Garten im Sonnenlicht
Sitzgruppe
Fruitbomen zijn een prachtige aanvulling voor landelijke tuinen. In de zomer zorgen zij voor schaduw en in de herfst kun je genieten van fruit uit je eigen tuin. Een andere landelijke highlight is de rozenboog. Rozenbogen zijn namelijk klassieke elementen van Engelse tuinen. Beplant met prachtige rozen creëeren zij een sprookjesachtige sfeer. Maar ook de dieren die in en rondom je tuin leven, mag je bij de inrichting van je landelijke tuin zeker niet vergeten. Met versierde vogeldrinkbakken, insectenhotels en egelhuizen geef je ze een warm welkom. Ons praktische tuingereedschap en onze oppottafels helpen je bij het tuinieren zeker een eind op weg. Zij maken het mogelijk om staand te werken en voorkomen daardoor rugklachten (ervaren tuinierders weten waar we het over hebben!). Bovendien staan ze door hun rustieke design heel mooi in landelijke tuinen. Ook kun je ze versieren met bloemen, lantaarns of andere decoratie.
Combineer zachte pastelkleuren, natuurlijke materialen en speelse decoratie op originele wijze in je landelijke tuin. Onze weerbestendige tuinmeubelen met romantische ornamenten passen perfect bij een landelijke stijl. Bovendien kun je met onze tuinmeubels een gezellig plekje creëren waarin je helemaal tot rust kunt komen. Koffie drinken op je eigen terras wordt zo een korte vakantie op het platteland. Plantenbakken van zink, terracotta, hout en vlechtwerk zorgen daarnaast voor afwisseling in de tuin. 's Avonds is het tijd om de tuinhaard aan te steken en te genieten van het knapperende haardvuur en de warmte. Dit maakt je landelijke tuin helemaal af!
Gemüsebeet
Detail Rose

Onze landelijke favorieten voor in de tuin

Meer inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog meer handige ideeën of wil je nog meer stijlvolle interieurstijlen ontdekken? Bekijk dan zeker eens onze andere blogartikelen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.