Urban Jungle

Urban Jungle

Urban jungle - De top 10 onderhoudsvriendelijke kamerplanten voor in jouw huis

Larissa

Trends en dromen - Larissa geniet van gezellige avonden in de stad, maar houdt ook van zomerse dagen op het platteland. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Als geschoold journalist is ze erg enthousiast over schrijven en is ze graag creatief bezig.

Vroeger had de kamerplant een slecht imago maar nu is hij terug van weggeweest. De urban jungle trend weerspiegelt het verlangen naar de natuur en zorgt voor een tropische sfeer in huis. Deze trend wordt met name vormgegeven door planten en natuurlijke kleuren zoals groen en beige. Ook behang, accessoires en beddengoed met mooie plantenprint vinden hier een plekje. We laten je vandaag zien hoe je het junglegevoel in huis kunt halen.
Met name in de stad komt de natuur helaas niet echt tot zijn recht. Planten in huis spelen in op het verlangen naar groen en vormen zo een tegengewicht voor het leven in de stad. Deze woontrend noem je "urban jungle". Planten en exotische accessoires staan daarbij centraal. Materialen zoals hout, bast, rotan en linnen zorgen voor een natuurlijke charme. Ook macramé zie je vaak terug bij de urban jungle.
Bewässerungskugel
Bepflanzung
Heb je niet echt groene vingers maar wil je toch een urban jungle in huis halen? Wees gerust, je hoeft geen kunstplanten aan te schaffen. Veel kamerplanten zijn heel onderhoudsvriendelijk, hebben geen speciale zorg nodig en kunnen ook eens een paar dagen zonder water. We hebben hier de top 10 van de meest onderhoudsvriendelijke kamerplanten samengesteld waarmee je je droom van een urban jungle kan laten uitkomen.
  • Yucca: Deze klassieke kamerplant is niet alleen een decoratieve blikvanger maar kan ook nog eens langere tijd zonder water.
  • Vrouwentong: De sansevieria reguleert de luchtvochtigheid in huis en is het als woestijnplant gewend om weinig water te krijgen. Hij kan heel goed tegen warmte en kan daarom ook naast de verwarming staan.
  • Zamioculcas: Deze plant heeft ook weinig nodig om te overleven. Af en toe een beetje water, een omgeving op kamertemperatuur en geen direct zonlicht zorgen voor een lang leven.
  • Drakenklimop: Nog een plant die weinig verzorging nodig heeft. Hangend of klimmend past hij daarom perfect in jouw groene stadswoning!
  • Graslelie: De graslelie is een echte klassieker onder de kamer- en kantoorplanten. Hij is heel robuust en overleeft ook wel een keer een droge periode. Bovendien vermenigvuldigt zich deze plant heel snel en kan je met de stekjes jouw urban jungle uitbreiden.
  • Olifantspoot: Deze kamerplant weet te overtuigen door zijn buitengewone uitstraling. Daarnaast slaat hij nutriënten op en heeft daarom niet veel aandacht nodig.
Urban Jungle
  • Gatenplant: Wordt ook monstera genoemd. De grote bladeren van deze plant zijn een echte blikvanger. Hij kan goed tegen het klimaat in de kamer en kan beter te weinig dan te veel water krijgen.
  • Lepelplant: Deze plant is ideaal voor beginners. Hij heeft weinig licht nodig en kan het beste op een plek met halfschaduw staan. De vredeslelie is bijvoorbeeld ideaal voor in de badkamer.
  • Drakenbloedboom: Deze plant groeit het beste op een plek met halfschaduw en af en toe wat zonlicht. In de zomer heeft hij een beetje meer vochtigheid nodig. Ideaal dus voor een urban jungle.
Crassula: Deze plant houdt van warmte en licht maar heeft verder niet veel nodig. De jadeplant is daarom ook geschikt voor beginners. Mocht je een keer op reis willen gaan, dan kun je gebruik maken van de handige waterdruppelaar. Dit watergeefsysteem zorgt ervoor dat je planten gedoseerd water krijgen. Met veel kamperplanten maak je je huis niet alleen gezelliger, maar zorg je ook nog eens voor meer zuurstof, minder schadelijke stoffen en een hogere luchtvochtigheid. En daarnaast ga je ook nog eens mee met een populaire woontrend!
Urban Jungle Style
Urban Jungle Regal

Zo haal je de urban jungle in huis

-28 %
UVP € 89,99 € 64,99
-33 %
Nog 9 beschikbaar
UVP € 149,99 € 99,95

Heb je zin in meer?

Wees gerust, we hebben nog genoeg andere trends voor jou in ons magazine! Ontdek nu nog meer leuke blogs en vind de perfecte trend voor jouw huis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.