De trendkleur van 2023

Alles magenta - Zo haal je de trendkleur in huis

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Pantone heeft weer eens de trendkleur van het jaar bekendgemaakt. Dit jaar is er gekozen voor "Viva Magenta". De felle combinatie van de kleuren rood en felroze is geïnspireerd op het rood van karmijn, een van de krachtigste tinten uit de natuur. "Viva Magenta" zal een brug slaan tussen onze digitale wereld en de behoefte om terug te gaan naar de natuur. Het ligt voor de hand want deze felroze-rode tint straalt harmonie en evenwicht uit. Bovendien staat "Viva Magenta" voor kracht, moed, dankbaarheid en optimisme. Als we kijken naar de trends op het gebied van interieur en kleding in 2022 dan past deze kleur heel goed bij de felroze en paars tinten.
Magenta is een kleur die noch warm noch koud is en je woning zeker een frisse en stralende touch kan geven. Wees moedig en kleurrijk, maar denk ook aan je roots en probeer om weer meer in contact te komen met de natuur. Maar hoe kun je nu deze vrolijke kleur in je woning introduceren? We hebben leuke ideeën op een rijtje gezet hoe je de tint in huis terug kunt laten komen en 8 manieren hoe je hem met andere kleuren kunt combineren. Lees nu hoe "Viva Magenta" je leven kan opfleuren!

Inrichten met magenta - Hoe je de felle kleur kunt toepassen

Inrichten met magenta lijkt op het eerste gezicht een uitdaging. De kleur is behoorlijk aanwezig en kan snel te veel worden als je hem te veel gebruikt. Desondanks is magenta een echte blikvanger en een mooie aanvulling op elke woning. Een enkele muur, die in het magenta geverfd is, zorgt voor een harmonieuze sfeer en geeft je woonruimte net dat beetje extra. Wil je liever niet schilderen? Geen probleem, want ook met vloerkleden, textiel en woonaccessoires kun je je kamer een fris kleurtje geven.
Het is ook niet nodig om meteen nieuwe meubels aan te schaffen (ook al zien die er prachtig uit) om de trend te volgen. Denk gewoon aan de oorspronkelijke gedachte van Pantone en versterk je band met de natuur door gebruik te maken van magenta in je woning. Zet kunstbloemen of verse bloemen die mooi felroze-rood bloeien in je vazen. Denk bijvoorbeeld aan strobloemen, pioenen, hibiscus, petunia's of de klassieker: orchideeën.
Body Scrubs

8 tips om Viva Magenta te combineren

  1. Wit en nude: de ultieme combinatie. Als je met felle kleuren zoals magenta werkt, is het aan te raden om een neutrale basis met behulp van wit of nude tinten te creëren. Bovendien zorg je voor een vrouwelijke look als je magentakleurige blikvangers gebruikt maar het totaalplaatje zacht en liefdevol blijft.
  2. Grijs en grijsachtige pastelkleuren: Grijs is, net zoals wit, een allrounder die bijna overal bij past. Heb je bijvoorbeeld grijze muren, blauw-grijze gordijnen of grijs-groen beddengoed dan kun je dat heel goed combineren met nieuwe accessoires in de kleur magenta
  3. Natuurlijke tinten en boho-look: Samen met natuurlijke kleuren, houten meubels en helder textiel zorgt magenta voor de perfecte boho-sfeer. Ook hier ga je terug naar de natuur. De felroze-rode highlights doen denken aan kleurrijke bloemen passend bij een natuurlijke inrichting.
  4. Oranje en magenta: een gewaagde maar wel levendige kleurencombinatie. De vrolijke kleuren hebben samen een unieke uitstraling en maken je woning extra gezellig. Maar let op dat je de ruimte niet te vol zet. Als je een goede basis van witte muren en textiel hebt, komen vazen, kaarsenhouders en kussens in de kleuren magenta en oranje heel goed van pas.
  1. Warm geel: De combinatie van magenta en een warme gele tint creëert een vrolijke, zomerse sfeer. Terughoudende, warme tinten gepaard met het felle felroze-rood maken van je huis een mooi geheel
  2. Gelijkaardige kleuren: Wie veel waarde hecht aan een harmonieus samenspel van kleuren, die vindt paars en blauw zeker de perfecte partners voor magenta. Omdat alle tinten uit dezelfde kleurenfamilie zijn, vormen ze een mooi geheel en een evenwichtig totaalplaatje. Blauwe dressoirs met rood-felroze bloemen erop of magentakleurige meubels voor een paarse muur zorgen voor balans in huis en onderstrepen een vrouwelijke interieurstijl
  3. Kleurrijke mix voor liefhebbers van patronen: Hou je van gekleurde patronen op zitkussens, schilderijen of gordijnen? Dan is magenta de perfecte kleur voor jou! Wilde patronen waarin felroze-rood, oranje, geel, groen of blauw voorkomen zijn een prachtige aanvulling op een maximalistische of retro woning.
  4. Zorg voor contrasten: Misschien komt het nu onverwachts maar het is een leuke combinatie - magenta en groen. Of het nu indrukwekkend, donker dennengroen is of een lichte tint zoals mint- of saliegroen; groen gaat heel goed samen met onze trendkleur. Je kunt groen op de muur of in de vorm van accessoires naast magenta gebruiken. Veel plezier met het uitleven van je creativiteit!

Onze favoriete producten passend bij magenta

Meer inspiratie nodig?

Ontdek andere leuke woontrends en veelzijdige producten die jouw dagelijkse leven een stuk leuker en makkelijker maken in het Relax Mag.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.