Duurzaam leven

Duurzaam leven

Duurzaam wonen

Adriana

Volgens het motto: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens - vindt Adriana inrichting heel belangrijk en wil ze zich thuis graag op haar best voelen. Ze staat daarbij steeds open voor nieuwe trends en haalt haar inspiratie vaak op sociale media. Ze beschrijft zichzelf als iemand die houdt van orde en stijl.

Wil je duurzamer gaan leven, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Sommigen kiezen er bijvoorbeeld voor om minder vlees te eten of tweedehandskleding te dragen. Maar je kan ook het gebruik van plastic zakjes vermijden, minder met de auto rijden (neem liever het openbaar vervoer of de fiets) of schadelijke producten zoals palmolie mijden. Iedereen bepaalt natuurlijk zelf hoe hij of zij een steentje wil bijdragen aan het milieu. Vandaag helpen wij je alvast een handje op weg en kom je te weten, hoe je in je woning voor meer duurzaamheid kan zorgen.
Duurzaam leven begint al bij het online-shoppen, door te letten op wat je koopt. Je kan natuurlijk nagaan waar je producten vandaan komen. Zo zijn regionale producten een goede keuze omdat ze een minder lange weg moeten afleggen tot ze bij de consument aankomen. Ook raden we je af producten van plastic te kopen. Daarvoor zijn er natuurlijk alternatieven; producten van bamboe bijvoorbeeld. Die zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook een stuk duurzamer dan plastic. In onze categorie ‘wereld van bamboe’ vind je daarvoor heel wat inspiratie. Of het nu gaat om keukenspullen of bureau organizers, in onze webshop vind je het allemaal.

Hier vind je producten van bamboe:

Herbruikbare producten zijn duurzaam

Je hoeft niet de hele tijd nieuwe dingen te kopen of oude producten te vervangen. Nee, het is net duurzaam om zo lang mogelijk gebruik te maken van de producten die je hebt. Wat dus te vermijden is, zijn producten die je maar één keer kan gebruiken. In plaats van aluminiumfolie of plastic zakjes te gebruiken, kan je beter gaan voor herbruikbare producten. Rietjes van glas, ijsblokvormen en muffinvormen van siliconen of weckpotten zijn slechts enkele voorbeelden van een duurzame keukenuitrusting. Bij party's of een picknick kan je kiezen voor bordjes van bamboe als alternatief voor traditionele plastic bordjes. In plaats van plastic flesjes mee te nemen, kan je een eigen drinkfles aanschaffen. Het zijn allemaal simpele ideeën die ervoor zorgen dat jij op een eenvoudige manier iets goeds kan doen voor het milieu. Meer inspiratie vind je hieronder.

Zo richt je je woning duurzaam in:

Nog meer inspiratie opdoen?

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar nog meer inspirerende ideeën? Lees dan ook eens de andere artikelen van Relax Mag. Van trends op het gebied van inrichting tot tips voor de perfecte picknick. Er zit altijd wel iets bij dat je interessant vindt!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting