Inrichten volgens sterrenbeeld: editie aarde

Inrichten volgens je sterrenbeeld - Stier, maagd en steenbok

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Tegenwoordig zijn sterrenbeelden en astrologie weer helemaal in. Veel mensen kunnen zich namelijk heel goed identificeren met de karaktereigenschappen die hen volgens de sterren zijn toegeschreven. Daarom is het thema helemaal hot. Mogelijke partners, goede en slechte eigenschappen van een persoon en de levensdoelen hangen volgens de astrologie samen met het moment waarop iemand geboren is. Bij spirituele mensen maken deze ook echt deel uit van het leven. Bepaalde voorkeuren die ons door de sterren toegeschreven worden, kunnen we deel laten uitmaken van onze inrichtingsstijl.
De inrichtingsstijl van de vuurtekens hebben we al besproken. Vandaag gaan we dieper in op de sterrenbeelden stier, maagd en steenbok. Alle drie staan ze bekend om hun bijzonder realistische en solide eigenschappen en hun sterke verlangen naar veiligheid. Toch hebben ze allemaal een verschillende persoonlijkheid en dat zie je ook aan het huis waarin ze wonen. In deze blog kom je alles te weten over de gezellige inrichting van de stier, de elegante woning van de maagd en de huiselijke inrichting van de steenbok.

Zo woont de stier

Er zijn heel wat toepasselijke adjectieven om de stier te beschrijven. Nuchter, betrouwbaar, punctueel en gelaten maar ook koppig, kleingeestig en lui zijn enkele van zijn meest bekende eigenschappen. Over het algemeen zijn stieren geduldige mensen die met hun openheid vaak een bron van inspiratie voor anderen vormen. Ze zijn creatief en goed met hun handen. Dat betekent dat je ze vaak ziet knutselen, doe-het-zelven en dat ze graag met muziek bezig zijn. Stieren zijn echte fans van DIY-projecten, wat mede gebaseerd is op hun verbondenheid met de natuur. Ze brengen graag tijd door in de tuin, waar je ze al eens bij het tuinieren kan betrappen en ze zijn ook graag onderweg. Om deze redenen houden ze van natuurlijke elementen in hun woning. En ze hebben het ook graag comfortabel! Stieren hebben meestal een voorkeur voor natuurlijke materialen zoals leder, zijde, hout, wol, vel of schors. Een vleugje extravagantie en luxe leveren gestoffeerde meubelstukken, fluwelen accessoires en meubelstukken van massief hout. Gedurfde combinaties zijn echt wat voor de stier en ze hebben een zwakte voor gecombineerde inrichtingsstijlen. Zo vind je in de woning van de stier soms wel combinaties van de koloniale stijl, victoriaanse invloeden stuiten op elementen uit het Verre Oosten en retro wordt gecombineerd met boho. Stieren voelen zich ook bijzonder wel in woningen in landelijke stijl, waar ze voor een moderne touch ook elementen uit de Scandinavische stijl integreren. Maar welke kleuren passen bij de stier? Stieren houden over het algemeen van natuurtinten zoals bruin, beige en groen en vullen hun vaak zware, donkere meubelen aan met lichtkleurige accessoires en textiel. Vintage tapijten en voorwerpen met used look zorgen voor de nodige gezelligheid, want comfort en welbevinden zijn voor de stier het alfa en omega.
-13 %
UVP € 39,99 € 34,99
Nog 5 beschikbaar
€ 44,99

Woonaccessoires voor stieren

Nog 5 beschikbaar
-23 %
UVP € 29,99 € 22,99
-13 %
UVP € 39,99 € 34,99
-23 %
UVP € 29,99 € 22,99
-23 %
UVP € 29,99 € 22,99

De perfecte inrichting voor de maagd

Onder familie en vrienden staat de maagd meestal bekend als een perfectionistische persoonlijkheid met heel wat talent voor organisatie. Ze houdt ervan om events te plannen, heeft bijzonder goede manieren en is een rationele denker. De stijlvolle maagd is intelligent en stelt dus hoge eisen voor haar vrijetijdsbesteding. Ze is geïnteresseerd in kunst, cultuur en esthetiek. Dat zie je zowel aan haar kleding alsook aan haar woonstijl. Wat de woning aangaat heeft de maagd het het liefst klassiek en elegant met strakke lijnen, veel orde en structuur. Ze is geen fan van overbodige accessoires en heeft een uitgesproken voorkeur voor netheid, overzichtelijkheid en veel opbergruimte. De inrichting mag niet te overweldigend zijn en kwaliteit gaat boven kwantiteit. Decoratieve objecten worden zorgvuldig uitgekozen en gericht ingezet. Zilverkleurige fotolijsten, kristallen karaffen of lampen, vazen en kandelaars passen hier erg goed bij. Hout is erg present in de woning van de maagd. Wat kleuren betreft, vinden we eerder neutrale en gedekte kleuren terug zoals beige, zand, grijs of wit. Kleurrijke accenten vind je meestal in het blauw, roze of turquoise. De maagd richt haar woning graag met dik gestoffeerde meubelen, lampen met grote kap en lichtkleurig textiel in. Ook geometrische vormen vind je er wel eens terug. Die zijn namelijk discreet en hoogwaardig en zorgen voor een echte luxueuze touch in de woning. Maagden leven volgens het principe 'slow living', wat betekent dat ze voor een rustigere levensstijl kiezen, waarbij ze tijd maken voor vrienden, familie en hobby's. Ze gaan stress uit de weg, leven gefocust en werken geconcentreerd. De maagd weet wat voor haar in het leven belangrijk is en hecht weinig waarde aan het motto "Hoger, sneller, verder". Wat ze doet, doet ze met precisie en met oog voor detail.

Eyecatchers voor de maagd

Vanaf
€ 62,99
-33 %
UVP € 59,99 € 39,99

De woonstijl van de ambitieuze steenbok

Met hun elegante verschijning inspireren steenbokken hun omgeving. Ze zijn standvastig, tijdloos en hechten waarde aan traditie. Hun rustige gemoed maakt het hen mogelijk bijna elke situatie het hoofd te bieden en diplomatisch te reageren, waardoor ze door hun omgeving vaak als een aangename persoon ervaren worden. De steenbok moet echter wel opletten dat zijn traditionele levensstijl niet overgaat tot conservatisme. Toch vindt hij rust in zichzelf en weet hij goed wie hij is. Steenbokken staan bekend om hun ambitie en streven ernaar overal de beste in te zijn en in iedere levenscategorie succesvol te zijn. Ze leven, wonen en kleden zich eenvoudig maar elegant. Kijk je naar de woning van de pragmatische steenbok, dan roept die de woorden 'consistentie' en 'betrouwbaarheid' op. Het allerbelangrijkste is dat het een echte oase van welzijn is, waar de steenbok na een lange werkdag tot rust kan komen en waar hij terug tot zichzelf kan komen. Maar hier en daar mag het ook iets losser. Zo doen teakhout, voorwerpen uit de jaren 50, niervormige meubelstukken en pluizig textiel het hart van de steenbok algauw een stuk sneller slaan. De steenbok decoreert met kussens, wandfoto's, vazen en tapijten en komt graag tot rust op zachte sofa's. In de rest van de woning mag het dan gerust weer wat discreter. Wit, grijs, pastelkleuren en aardetinten maken de steenbok al bijna even geestdriftig als betonnen muren, bergkleuren en natuurtinten. Groen is dan ook een graag geziene kleur in zijn woning. Steenbokken voelen zich ook thuis in een woning met een Scandinavische inrichting, aangezien die losser en simpeler is dan de landelijke stijl, maar niet minder gezellig. Scandi is zowel modern als nonchalant, en in dat laatste kan de steenbok zich erg goed vinden. De vele kussens en dekens zorgen voor een gevoel van geborgenheid, terwijl metalen, houten en stenen accenten de woning een elegante uitstraling geven. Al met al vind je steenbokken dus vaak in een minimalistische woning met opvallende highlights terug. Schrik niet wanneer je bij de steenbok af en toe op een erfstuk of antiek voorwerp stoot.

Highlights voor de steenbok

Meer inspiratie nodig?

Lees nog meer geweldige artikelen en blogs in ons bloedeigen online magazine Relaxdays Mag. Neem een kijkje en blijf op de hoogte van de laatste trends.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.