Verlichtingsplan

Verlichtingsplan

In een paar stappen naar de perfecte verlichting: Zo laat je je huis stralen

Larissa

Trends en dromen - Larissa houdt van het stadsleven, zonnige dagen en gezellige avonden. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Larissa heeft een journalistieke achtergrond en vindt het erg leuk om te schrijven. Ze uit zich graag creatief en werkt daarom steeds daadkrachtig mee aan nieuwe ideeën voor de online shop.

Met het juiste licht kun je wonderen verrichten in een ruimte. Niet alleen kan ervoor gezorgd worden dat het goed verlicht is, maar ook voor een gezellige sfeer welke een positief effect heeft op je welzijn. Hiervoor moet een goed lichtconcept en natuurlijk de juiste lampen gevonden worden. Koud en blauwachtig licht en daglicht stimuleren de aanmaak van het geluk hormoon serotonine, waardoor je alerter en geconcentreerder wordt. Warm en geelachtig licht bevordert het hormoon melatonine, dat bekend staat als het slaaphormoon. Deze soort verlichting brengt ons dan ook in een gezellige stemming en past heel goed in de woon- of slaapkamer. Vandaag laten we je zien hoe je met licht een gezellige sfeer in huis kunt creëren en welke lampen perfect bij jouw inrichtingsstijl passen.
Afhankelijk van de grootte van de ruimte zijn er meerdere lampen nodig om goed samen te werken. Hierdoor ontstaat sneller een gezellige sfeer als dat je enkel een plafondlamp hebt. Plafondverlichting dient alleen als basisverlichting en moet worden aangevuld met extra verlichting, vooral in de woon-, eet- en slaapkamer. Optimaal is hier een combinatie van indirecte en directe verlichting. Indirect licht zorgt voor zachte verlichting, is vaak niet open en zijn meestal kleine spots, sierlampen of led-strips. Directe lichtbronnen zijn hanglampen, plafondlampen en wandlampen die werkelijk elke hoek verlichten en de basisverlichting creëren. Direct licht is vaak voldoende in de keuken of badkamer. Voor een aangename en gezellige sfeer moet je wel op een goede combinatie van verlichting letten.
+ {{Wohnzimmer-Beleuchtung}} Dreibein Lampe
Als je weet hoe je de verlichting wilt plaatsen, is het natuurlijk nog belangrijk om de juiste verlichting te vinden. En met juiste verlichting is de stijl van de lampen bedoeld. Deze moeten bij het totaalplaatje van je woning of huis passen en ook geschikt zijn voor jouw inrichtingsstijl. Verlichting is namelijk niet alleen functioneel, maar dient ook als decoratie of als blikvanger in huis. Het is niet meer zo eenvoudig om de ideale lamp te vinden tussen al die plafond-, vloer-, tafel- en wandlampen. Om te voorkomen dat je eeuwig aan het zoeken bent, hebben wij hier de perfecte verlichting voor 4 verschillende stijlen uitgekozen. Bekijk de Scandinavische stijl die door de lichte kleuren en meubels met houtlook zorgt voor een minimalistisch tintje. Of wil je gaan voor een lamp die een romantische en vintage look heeft, dan kan je kijken naar shabby chic design. Je huis is industrieel ingericht? Geen probleem, ook daarvoor kan je hier de perfecte verlichting vinden. De laatste woonstijl in onze blog is klassiek-elegant. Met lampen in deze stijl zorg je voor glamour en glans in je woning. Bekijk de 4 sliders onderaan de pagina en vind alles wat je hart begeert.

Lampen in Scandinavische stijl

Vanaf € 49,90
Vanaf € 39,90
Vanaf € 49,90

Shabby chic verlichting

Vanaf € 34,90
Vanaf € 99,90
€ 69,90
Vanaf € 34,90

Lampen in industriële stijl

Vanaf € 34,90
Vanaf € 99,90
€ 44,90
€ 49,90

Klassiek-elegante lampen

Vanaf € 54,90
€ 49,90
€ 34,90
€ 49,90
€ 59,90
€ 89,90
€ 49,90
Vanaf € 49,90

Ben je op zoek naar meer?

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting