Sterrenbeeld editie lucht

Inrichten volgens je sterrenbeeld – Tweelingen, weegschaal, waterman

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Je woning inrichten op basis van je sterrenbeeld. Wij zijn groot fan van deze trend en laten je daarom ook vandaag weer zien wat er in de sterren geschreven staat. Elk sterrenbeeld heeft specifieke eigenschappen die bij bepaalde interieurstijlen passen. Als je je verdiept in je sterrenbeeld, is de kans groot dat je jezelf erin zult herkennen. Ga samen met mensen die hetzelfde sterrenbeeld hebben op zoek naar raakvlakken en herkenningspunten. Door op zoek te gaan naar jezelf, kun je er ook voor zorgen dat je je meer thuis voelt in je eigen huis. En ook als astrologie niet helemaal je ding is, is het een leuke manier om kennis te maken met alternatieve inrichtingsstijlen en om open te leren staan voor veranderingen. Laat je inspireren door je sterrenbeeld en kom te weten welk interieur bij jou past en je stijl perfect aanvult.
Vandaag zijn de luchttekens aan de beurt. Watermannen, weegschalen en tweelingen worden vaak gezien als echte dromers die zorgeloos door het leven gaan en zich niet willen binden, maar ook iets onvoorspelbaars lijken te hebben. Dit is trouwens niet altijd het geval. Bovendien hebben deze drie sterrenbeelden heel verschillende persoonlijkheden. De grootste overeenkomst is hun onafhankelijke karakter. Deze behoefte aan onafhankelijkheid bevestigt het stereotype dat er over dit type mensen bestaat. Luchttekens houden van vrijheid en zijn echte idealisten. Ze zijn eigenwijs, nieuwsgierig en heel communicatief. Maar hoe is dit terug te zien in hun inrichting? Dat lees je nu!

Tweelingen en hun twee gezichten – Ook thuis?

Zoals het woord ‚tweelingen‘ al suggereert zijn tweelingen mensen met twee kanten. Zo zijn ze aan de ene kant goedgehumeurd en vriendelijk. Ze kunnen echter ook snel geïrriteerd raken, maar kunnen tegelijkertijd goed over emoties praten. Tweelingen zijn heel sociale dieren die graag praten en geïnteresseerd zijn in veel verschillende onderwerpen en kunnen met dank aan hun scherpzinnigheid heel duidelijk en gestructureerd denken. Bovendien zijn ze nieuwsgierig, vrolijk en echte gevoelsmensen. Het interieur van tweelingen heeft vaak een moderne touch en kleurrijke elementen. Tweelingen houden van een excentriek vleugje, warme kleuren en patronen. Basic meubelen zorgen hierbij voor een perfect evenwicht. Lichte kleuren zoals geel, oranje, beige en wit doen de harten van tweelingen sneller slaan. Ze zorgen voor speelse accenten in huis met de kleuren groen en paars. Maar ook materialen spelen een belangrijke rol. Tweelingen zijn liefhebbers van warme en sfeervolle materialen zoals hout en wol, maar deinzen ook voor strakke materialen zoals metaal en glad leer zeker niet terug. Dat tweelingen vaak twee kanten hebben, is dus ook terug te zien in hun interieur. In het huis van een tweeling mogen bovendien voldoende zitplekken voor visite en ander bezoek niet ontbreken. Ook zijn ze gek op vrolijke tapijten en decoratie die hun huis een speels tintje geven. Ook souvenirs uit het buitenland zul je altijd in woningen van tweelingen tegenkomen. Exotische interieurs of interieurs in retro stijl passen heel goed bij het karakter en de interesses van tweelingen. Maar voor een tweeling is het belangrijkste dat hun huis een verhaal vertelt en dat het een plek is waar mensen blij van worden.

Accessoires voor tweelingen

De weloverwogen weegschaal

Heb jij veel mensen in je vriendenkring die weegschaal zijn? Dan is je het uiterst vredelievende en vriendelijke karakter van weegschalen vast wel opgevallen. Weegschalen zijn echte optimisten, maar kunnen in conflicten ook heel diplomatisch zijn. Door hun zelfverzekerdheid weten ze vaak veel indruk te maken op anderen en hun vrolijke karakter werkt heel aanstekelijk. In het leven van een weegschaal is weinig ruimte voor stress, behalve dan als het gaat om het nemen van beslissingen en dit is dan ook meteen hun minst sterke punt. Door hun grote behoefte aan harmonie en hun voorliefde voor esthetiek zijn weegschalen vaak bang om fouten te maken, wat er soms zelfs toe leidt dat ze helemaal geen beslissing nemen. Dit kan het geduld van vrienden en familieleden van de weegschaal flink op de proef stellen als er weer eens een beslissing moet worden genomen over wat er die avond wordt gegeten. Maar afgezien van hun besluiteloosheid zijn weegschalen over het algemeen heel rustige en vredelieve mensen en trouwe vrienden, die heel kritisch naar zichzelf zijn. Door hun gevoel voor esthetiek en door hun liefde voor detail zijn ze echte stijliconen. Weegschalen ontvangen graag visite en hechten daarom veelal waarde aan een stijlvol ingerichte en gezellige woning. In jarendertigwoningen met hoge plafonds, ornamenten en houten vloeren voelen ze zich helemaal thuis. Interieurs met veel felle kleuren zijn voor weegschalen een echte no-go. Pastelkleuren, wit en meubels van metaal passen bij het karakter van dit sterrenbeeld. In de woning van een weegschaal zul je vooral zilverkleurige meubels en accessoires terugvinden, maar brons en koper zijn ook zeker geen uitzondering. Bovendien geven weegschalen hun huis graag een luxueus en elegant tintje. Daarom speelt bijpassende decoratie een belangrijke rol. De juiste decoratie en accessoires zorgen voor een harmonieus interieur en geven het huis net dat beetje extra. Weegschalen hebben vaak niet één stijl, omdat ze houden van combineren. Voor een weegschaal is het vooral belangrijk dat de woning stijlvol ingericht en gedecoreerd is. Shabby chic is een woonstijl die goed bij weegschalen past, maar ook andere stijlen waarin ze hun harmonische en liefdevolle karakter tot uiting kunnen brengen, zijn heel geschikt.

Accessoires voor weegschalen

De creatieve waterman – Als een vis in het water

Watermannen zijn echte individualisten. Het volgen van trends is niet hun ding. Opgaan in de massa? Dat is voor watermannen een ware nachtmerrie. De behoefte om zich af te zetten tegen wat mainstream is, ligt waarschijnlijk aan hun charismatische, creatieve en onafhankelijke karakter. Ze hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en zijn echte gezelschapsdieren. Watermannen zijn net als tweelingen en weegschalen liever onder de mensen dan alleen. In een groep kunnen watermannen het beste in zichzelf naar boven halen. Watermannen zijn origineel en hebben vaak bijzondere hobby’s en beroepen. Hoe vertaalt zich dat in hun huis? Omdat watermannen heel creatief zijn, zul je in hun huizen vaak zelfgemaakte dingen zien. Ook is er bijna altijd wel een DIY-project waar ze aan werken. Dit betekent natuurlijk ook dat ze veel ruimte nodig hebben om hun projecten uit te kunnen voeren. Het droomhuis van een waterman is een ruime loft met een groot balkon. De waterman geeft de voorkeur aan lichte, koele kleuren en een moderne inrichting. Waar weegschalen gek zijn op hout, gaan watermannen liever voor meubels van rvs, glas en metaal. De combinatie van glas en metaal kan al snel koud en steriel ogen. Watermannen zijn daarom niet vies van felle kleuren. Die laten ze terugkomen in de vorm van accessoires en decoratie, zoals kleden. Dit doen ze alles op een subtiele manier. Glazen tafels, metalen kasten en moderne lampen zijn heel leuk te combineren met een hangmat en gezellige vloerkleden. Het huis van de waterman weerspiegelt zijn onafhankelijke karakter en zijn vrije geest. Zolang watermannen hun woning een eigen touch geven, voelen zij zich als een vis in het water in hun huis.

Accessoires voor watermannen

Meer inspiratie nodig?

Lees nog meer geweldige artikelen en blogs in ons bloedeigen online magazine Relaxdays Mag. Neem een kijkje en blijf op de hoogte van de laatste trends.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.