Insectenhotels

Nestkasten voor insecten

Insecten zijn een essentieel onderdeel van ons ecosysteem. Helaas is het zo dat insecten steeds sneller uitsterven. Met insectenhotels kun je dit proces tegengaan en je steentje bijdragen aan de instandhouding van ons ecosysteem. Insectenhotels dienen als nest voor zoemende en krioelende insecten. Insecten zijn bovendien ook nog eens goed voor je tuin. Veel insecten zijn namelijk natuurlijke ongediertebestrijders en zorgen voor bestuiving. Bekijk ons assortiment en ga op zoek naar het passende insectenhotel voor in jouw tuin.

 1. -33 %
  RRP € 29,99 € 19,99
 2. -23 %
  RRP € 29,99 € 22,99
 3. -33 %
  RRP € 29,99 € 19,99
 4. -33 %
  RRP € 29,99 € 19,99
 5. -33 %
  RRP € 29,99 € 19,99
 6. € 27,99
 7. -30 %
  RRP € 39,99 € 27,99
 8. -23 %
  RRP € 29,99 € 22,99
 9. -17 %
  RRP € 29,99 € 24,99
 10. Laatste kans
 11. Laatste kans
 12. Laatste kans
 13. Laatste kans
Pagina

Wat is het nut van een insectenhotel?

Het hebben van een insectenhotel heeft veel voordelen. Met een insectenhotel lok je interessante insecten naar je tuin die niet alleen je planten en bloemen bestuiven, maar ook nog eens ongedierte uit de buurt houden. Bovendien is het natuurlijk iedere keer weer een feest om het insectenhotel te bekijken zodra het bewoond is. En dat allemaal in je eigen tuin! Je leert er ook nog eens heel veel mee over de natuur. Ook draag je op lokaal niveau bij aan de instandhouding van het ecosysteem door een broed- en leefplek te creëren voor met uitsterven bedreigde insecten. Als je het insectenhotel eenmaal hebt neergezet en de kleine beestjes het hotel ontdekt hebben, zul je onderstaande dieren binnenkort zeker in je tuin zien:

 • Vlinders
 • Gaasvliegen/li>
 • Wilde bijen
 • Lieveheersbeestjes
Bij Relaxdays zijn de meest uiteenlopende soorten insectenhotels te vinden. Hierdoor zit er altijd wel een insectenkast bij die helemaal past bij jouw tuin. Ga bijvoorbeeld voor een insectenhotel dat je kunt ophangen of voor een model op een standaard die je overal kunt neerzetten. Zo geef je je tuin niet alleen een decoratief tintje, maar doe je ook nog eens iets goeds voor de natuur. De Relaxdays insectenhotels hebben verschillende vullingen waardoor ze de meest uiteenlopende dieren aantrekken. Je kunt het hotel neerzetten in je tuin, op je balkon of op je terras. Het is belangrijk om te voorkomen dat vogels het insectenhotel plunderen. Daarom moet je insectenhotels die zich in de buurt van vogelnesten bevinden of in een omgeving hangen waar veel vogels zitten, voorzien van een gaas zodat vogels er niet bij kunnen komen.
Bekijk ons uitgebreide aanbod aan insectenhotels en vind het perfecte kastje voor in jouw tuin.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.