Pizza accessoires

Pizza accessoires

Zelf pizza bakken - Onze 5 tips

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Pizza, dat smaakt altijd! Of je nu een verjaardagsfeest wilt vieren of een gezellige avond op de sofa wilt doorbrengen; Voor pizza is er altijd een gelegenheid. En niet alleen diepvriespizza's en de pizza’s die je online kan bestellen, smaken lekker, je kan er ook zelf een bereiden!
Dat is natuurlijk niet makkelijk, want helaas komt je zelfbereide pizza niet altijd uit de oven zoals je hem in gedachten had. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn: Het deeg uitrollen en zelf klaarmaken kan een grote uitdaging zijn, de pizza heeft te veel tijd in de oven nodig of het deeg wordt gewoon niet knapperig genoeg. Dit zijn echter allemaal problemen die je kan voorkomen. Vandaag hebben wij voor jou 5 tips op een rijtje gezet, waarmee je volgende pizza-avond gegarandeerd een succes wordt.
Pizza
Pizza

Met behulp van deze 5 tips bak je de perfecte pizza

  1. Gist: Combineer gist niet met zout, want gist moet zich aan voldoende water kunnen binden. Zout absorbeert echter water, waardoor beide ingrediënten niet goed samengaan. Het water dat je gebruikt om de gist in op te lossen mag ook niet te heet zijn. Neem in geval van twijfel liever koud water.
  2. Het perfecte deeg: De ideale temperatuur om het deeg te laten rijzen is 25 tot 30°C. Wanneer je meer tijd hebt, kan je proberen je deeg dubbel zo lang te laten rijzen. Laat het daarvoor een uur rijzen, kneed het dan opnieuw en laat het dan nog eens een uur staan. Zo wordt je deeg bijzonder zacht!
  3. Rollen, rollen, rollen: Wil je dat het pizzadeeg erg dun en knapperig wordt, dan kan ook een goede deegroller het verschil maken.
  1. Hoe heter, hoe beter: Wist je dat de optimale baktemperatuur voor pizza 300 tot 320°C bedraagt? Dan moet hij ook maar 4 tot 6 minuten in de oven. Krijg je de oven niet zo heet, dan kan je ook gebruikmaken van een pizzasteen. Die zorgt ervoor dat de hitte in de oven beter behouden blijft en geeft ze tegelijkertijd door aan je pizza. Met een pizzasteen creëer je zo bijna een eigen pizzeria bij jou in huis. Vergeet echter niet om ovenhandschoenen te gebruiken, zodat je je niet verbrandt.
  2. Enkel nog harmonie: Is er bij jullie thuis vaak ruzie om wie het grootste stuk pizza krijgt, dan is een pizzaplank misschien wel hetgene waar je naar op zoek bent. Op een pizzaplank zie je precies hoe je de stukken gelijk kan verdelen, zodat de vrede in huis bewaard kan blijven.
Nu ben je helemaal klaar om indruk te maken op je vrienden tijdens een gezellige avond. Tijd dus om je eigen gourmet-pizza te bakken of een paar van onze tips uit te proberen bij pizza die je gekocht of besteld hebt. Wat ook je finale beslissing is: Smaken zal het zeker!

Onze pizza accessoires

Ben je op zoek naar meer?

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.