Je fiets ophangen in de schuur of garage

bike holder
bike storage

Je fiets ophangen aan de muur of aan het plafond: zó bespaar je ruimte in je schuur of garage

Anna

Anna is een echte alleskunner op het gebied van media en blijft graag op de hoogte van de laatste trends. Ze is een echt nieuwsgierig Aagje te noemen en voor tips en nieuwtjes op het gebied van interieur, mode, food en lifestyle ben je bij Anna zeker aan het juiste adres. In haar vrije tijd tref je haar vaak aan met een goed boek. Anna heeft een passie voor schrijven en deelt haar liefde voor het vak met de rest van de wereld als blogger voor Relax Mag.

De fiets is niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een symbool van vrijheid. In de garage of schuur kunnen fietsen echter al snel veel ruimte in beslag nemen waardoor er kostbare ruimte verloren gaat. Hoog tijd dus om je fiets een waardige plek te geven en tegelijkertijd meer ruimte te creëren. En wel door je fiets op te hangen. In deze blog gaan we in op verschillende manieren waarop je je fiets kunt ophangen in je schuur of garage en geven we je algemene tips & tricks. Of je je fiets nu aan het plafond of aan de muur hangt, je zorgt altijd voor een opgeruimd gevoel.

Fiets ophangen aan de muur van je garage of schuur

Het ophangen van fietsen aan de muur is een geliefde en wijdverspreide methode om ruimte te besparen. Het is een relatief simpele manier om meer ruimte te creëren in je schuur. Er zijn grofweg twee manieren om je fiets aan de muur te hangen: horizontaal en verticaal. Maar wat is dan de beste methode? Dat hangt af van de beschikbare ruimte in je garage en je persoonlijke voorkeur:
  • Je fiets horizontaal ophangen: dit is de meest voor de hand liggende manier om je fiets aan de muur te hangen. Hierbij wordt de fiets parallel aan de muur opgehangen. Je kunt gebruikmaken van wandhouders, muurbeugels of speciale horizontale fiets ophangsystemen. Zulke ophangsystemen zorgen ervoor dat je fiets goed en veilig aan de muur van je garage of schuur hangt en tegelijkertijd weinig ruimte in beslag neemt. Maar voordat je je mountainbike of racefiets aan de muur hangt, is het belangrijk om goed te kijken naar de beschikbare ruimte aan de muur. Als je je fiets horizontaal op wilt hangen, moet je namelijk genoeg ruimte over hebben.
  • Je fiets verticaal aan de muur ophangen: je fiets verticaal ophangen in je garage of schuur is een alternatieve en ruimtebesparende methode om je garage te organiseren. Deze methode houdt in dat de fiets rechtop staat, met het voorwiel omhoog tegen de muur. Een populaire manier om dit te realiseren is met behulp van muurbeugels die speciaal zijn bedoeld om je fiets verticaal op te hangen aan de muur. Het verticaal ophangen van je fiets heeft verschillende voordelen. Door je fiets de verticaal aan de muur te hangen, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Dit is met name handig als je een kleine schuur of garage hebt en niet veel ruimte over hebt aan de muur. Een ander voordeel van het verticaal ophangen van je fiets is dat je je fiets gemakkelijk kunt opbergen en weer kunt pakken.

Je fiets ophangen aan het plafond van je garage of schuur

Wist je dat je je fiets in je garage of schuur ook kunt ophangen aan het plafond? Het ophangen van je fiets aan het plafond is een doeltreffende manier om ruimte te besparen en tegelijkertijd een georganiseerde omgeving te creëren. Vooral in situaties waar de muurruimte beperkt is, is het plafond een handige plek voor je mountainbike of racefiets. Met de volgende ophangsystemen kun je je fiets aan het plafond hangen:
  • Fietshaken: Met behulp van stevige plafondhaken kun je je fiets veilig en ruimtebesparend ophangen. Bevestig de haken stevig aan het plafond en hang je fiets op aan het frame of het wiel. Zorg ervoor dat de haken het gewicht van je fiets kunnen dragen en controleer regelmatig of ze stevig vastzitten.
  • Fietsliften: Als het plafond van je garage of schuur hoog is, kun je overwegen om gebruik te maken van een fietslift. Bij deze methode wordt een touw met behulp van haken aan je fiets bevestigd. Om de fiets op te hangen, wordt het touw aangetrokken waardoor je fiets omhoog wordt getakeld. Dit fiets ophangsysteem is vooral handig als je veel vrije ruimte onder je plafond hebt.
bike fix
bycicle

Tips voor het ophangen van je fiets in de schuur

Bij het ophangen van je fiets aan de muur of het plafond zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. Hier zijn enkele handige tips en tricks:
  • Ga van tevoren na welk ophangsysteem het beste past bij jouw garage of schuur.
  • Het is belangrijk om te weten dat niet alle opbergsystemen geschikt zijn voor alle fietsen. Elke fiets heeft zijn eigen kenmerken. Sommige systemen zijn specifiek ontworpen voor bepaalde fietsmodellen of -types, terwijl andere systemen universeler zijn.
  • Zorg ervoor dat de ophangsystemen die je gebruikt stevig en betrouwbaar zijn. Ze moeten het gewicht van je fiets kunnen dragen en goed vastzitten aan de muur of het plafond. Let daarom bij de aanschaf van een ophangsysteem op het draagvermogen.
  • Controleer regelmatig de staat van het ophangsysteem. Zorg ervoor dat alles goed vastzit en er geen tekenen van slijtage zijn die de veiligheid van je fiets in gevaar kunnen brengen.
  • Denk van tevoren goed na over de hoogte waarop je je fiets ophangt. Zorg ervoor dat je er nog steeds gemakkelijk bij kunt. Als je fiets te hoog hangt, is het moeilijker om je fiets weer los te maken. Het is ook niet handig als hij te laag hangt, omdat je dan mogelijk in een onhandige positie moet staan of moet bukken om bij je fiets te kunnen komen.
  • Let op de ruimte om je fiets heen. Zorg ervoor dat je fiets geen andere objecten raakt wanneer je hem ophangt of eraf haalt. Dit voorkomt schade aan zowel je fiets als je bezittingen.


Tips voor het ophangen van je racefiets aan de muur van je garage of schuur

Bij het ophangen van racefietsen zijn er enkele belangrijke dingen die je in gedachte moet houden. Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een ophangsysteem dat geschikt is voor het frame van een racefiets. Kies bij voorkeur voor een systeem met zachte houders of beschermende bekleding om krassen of beschadigingen aan het frame te voorkomen. Daarnaast is het cruciaal om de hoogte zorgvuldig te bepalen, rekening houdend met het stuur, de remmen en eventuele accessoires. Een racefiets heeft vaak een lager gewicht, dus zorg ervoor dat het gekozen ophangsysteem veilig en stabiel is.

Tips om mountainbikes aan de muur op te hangen

Ook bij het ophangen van mountainbikes zijn er enkele punten die je in gedachten moet houden. Mountainbikes kunnen over het algemeen wat zwaarder zijn dan gewone fietsen, vooral als ze een robuust frame hebben. Zorg ervoor dat het ophangsysteem dat je kiest het gewicht van je mountainbike veilig kan dragen. Controleer het maximale draagvermogen van het ophangsysteem en kies er een dat hier ruim boven zit. Bovendien hebben mountainbikes vaak brede sturen en spatborden. Zorg ervoor dat het ophangsysteem voldoende ruimte biedt en geschikt is voor de volledige omvang van de mountainbike, inclusief eventuele accessoires.

Handige ophangsystemen voor je fiets

Nog meer inspiratie opdoen?

Wees gerust, we hebben nog genoeg andere trends voor jou in ons magazine! Ontdek nu nog meer leuke blogs en vind de perfecte trend voor jouw huis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.