Planten

Jouw Relaxdays plantenaccessoires

Een balkon kan zo veel zijn: een plek om je even terug te trekken, om te tuinieren of om je hobby uit te oefenen, een oord om even tot rust te komen of een plaats van samenkomst. Het maakt niet uit wat je balkon voor jou betekent - bij ons vind je alles wat je nodig hebt om het te transformeren tot jouw favoriete plekje. Bekijk nu ons aanbod aan plantentoebehoren en - accessoires voor op je balkon.

Pagina
per pagina
Pagina
per pagina

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Fraaie bloesems op een weelderig balkon

Niet elke plant staat goed op ieder balkon. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je bloemen er niet zo uitzien, zoals jij het graag zou willen. Daarom moet je bij de keuze van je planten en bloemen steeds voorzichtig zijn. In wat volgt hebben wij even de belangrijkste puntjes voor jou samengevat, zodat jouw balkon binnenkort weer helemaal kan stralen.

Windstreek:
Bij de inrichting van je balkon is vooral de keuze van de juiste planten doorslaggevend. Afhankelijk van de windstreek krijg je op je balkon meer of minder zon. Een balkon dat naar het noorden gericht staat, heeft de hele dag schaduw. Een balkon op het zuiden daarentegen geniet van bijzonder veel zon. Voor zulke balkons zijn planten of kruiden die goed tegen hitte kunnen, zoals dahlia's of lavendel en tijm, het meest geschikt. Balkons richting het westen of het oosten staan dan weer in de halfschaduw. Hier kan je wat minder strikt zijn in de keuze van je planten. Met de plantenstandaards en plantentrappen van Relaxdays kan je bovendien je planten steeds op hoogte plaatsen, zodat ze nog meer zon krijgen.

Inrichting van je balkon:
Iedere plant heeft zijn eigen aanpak nodig: De ene plant heeft veel plaats nodig, de andere dan weer veel water. Op je balkon krijg je echter - in het bijzonder wat planten betreft - vaak te maken met beperkingen. Daarom is het belangrijk bij de keuze voor een plant ook na te gaan hoe groot hij kan worden. Als je niet zo veel ruimte hebt, kies je het best voor kleinere gewassen. Heb je een kleiner balkon? Dan zijn klimplanten een leuk alternatief. Ook op je balkon kunnen de plantenkrukjes & -trappen van Relaxdays trouwens van pas komen.

Water geven:
Voor je je balkon vol begint te proppen met planten & gewassen, moet je je ervan bewust zijn dat planten natuurlijk ook water nodig hebben. Veel balkons hebben een dak en houden dus regenwater tegen. Als er al te weinig plaats is, zal je waarschijnlijk geen extra ruimte hebben voor een regenton. Niet getreurd, want dit is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de waterdruppelaars van Relaxdays. Deze maken het mogelijk om planten een tot twee weken van water te voorzien, zonder dat je ernaar hoeft om te kijken. Je planten gieten ging nog nooit zo makkelijk!

Je eigen groene oase met Relaxdays


Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment aan balkon- en plantenaccessoires en wijd weldra je eigen groene oase in. Zo heb je steeds je eigen stukje groen in de buurt om even rustig te bekomen en van het leven te genieten. Vind nu de juiste plantenaccessoires voor jouw balkon en bestel vandaag nog bij Relaxdays!