Bureau opruimen tips

office
desk organizer

Bureau opruimen: 7 handige tips voor een opgeruimde werkplek op kantoor of thuis

Anna

Anna is een echte alleskunner op het gebied van media en blijft graag op de hoogte van de laatste trends. Ze is een echt nieuwsgierig Aagje te noemen en voor tips en nieuwtjes op het gebied van interieur, mode, food en lifestyle ben je bij Anna zeker aan het juiste adres. In haar vrije tijd tref je haar vaak aan met een goed boek. Anna heeft een passie voor schrijven en deelt haar liefde voor het vak met de rest van de wereld als blogger voor Relax Mag.

Is jouw bureau op kantoor of thuis ook vaak bedolven onder een berg papieren, memo's, en andere kantoorartikelen? Een rommelig bureau kan niet alleen je productiviteit verlagen, maar ook extra stress veroorzaken, waardoor je werkplek een grote chaos is. Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen! Vandaag willen we met je delen waarom het van cruciaal belang is om je bureau op te ruimen, de voordelen die dit kan opleveren voor zowel je werk als je gemoedsrust en geven we je tips voor een opgeruimd kantoor. Zeg maar gedag tegen je rommelige werkplek. Voortaan werk jij achter een opgeruimd bureau.

Waarom is het belangrijk om je bureau op te ruimen?

Een opgeruimd bureau op kantoor is meer dan alleen een esthetische kwestie. Het heeft aanzienlijke voordelen voor zowel je productiviteit als je gemoedsrust.

Productiever werken met een opgeruimd bureau

Als je bureau netjes georganiseerd is, kun je sneller en efficiënter werken. Je hoeft nooit lang te zoeken naar belangrijke documenten, notities of pennen. Alles heeft zijn eigen plek en is binnen handbereik. Dit vertaalt zich direct in meer productiviteit, omdat je je kunt concentreren op je taken in plaats van dat je wordt afgeleid door de rommel op je bureau.

Je bureau netjes houden voor minder stress

Een rommelig kantoor kan stress veroorzaken. De aanblik van een overvloed aan spullen kan je onrustig maken. Wanneer je bureau opgeruimd is, zul je zien dat je je automatisch rustiger en meer ontspannen voelt. Je hebt een goed overzicht over je werkplek en dit zorgt voor een gevoel van controle.

Een overzichtelijke werkplek voor een professioneel imago

Een opgeruimd bureau getuigt van organisatorische vaardigheden en toewijding aan je werk. Het geeft anderen het vertrouwen dat je georganiseerd en betrouwbaar bent. Een opgeruimde werkplek kan je professionele imago aanzienlijk verbeteren en kan deuren openen naar nieuwe kansen.

Een opgeruimd bureau als stimulans voor meer creativiteit

Een schone en georganiseerde werkruimte of een opgeruimd kantoor kan je creativiteit stimuleren. Het helpt je om helder te denken en nieuwe ideeën te genereren, wat van vitaal belang kan zijn voor je werk.

desk organization

Handige tips voor een opgeruimde werkplek: zo houd je je bureau netjes

Nu we hebben besproken waarom een opgeruimd bureau belangrijk is, is het tijd om over te gaan naar het belangrijkste gedeelte: handige tips om je werkplek netjes en georganiseerd te houden. De volgende tips zullen je zeker helpen bij het opruimen van je bureau.

 1. Effectieve opruimsessie voor een georganiseerd bureau
 2. Het begint allemaal met het opruimen van je bureau. Haal je werkplek helemaal leeg en ga alle spullen na. Vraag jezelf af: heb ik deze kantoorspullen echt nodig? Dragen ze niet bij aan je dagelijkse taken? Doe ze dan weg of berg ze op in een kast.

 3. Organiseer je bureau-accessoires
 4. Maak gebruik van bureau-organizers om pennen, paperclips en notitieblokken een vaste plek te geven, zodat ze nooit meer rondslingeren en je ze altijd snel kunt vinden.

 5. Minimalisme op je bureau voor meer productiviteit
 6. Houd je bureau minimalistisch. Beperk decoraties en bewaar alleen de items die je echt nodig hebt. Minimalisme bevordert een gevoel van rust en focus.

 7. Digitale werkplek opruimen voor meer efficiëntie
 8. Vergeet je digitale werkplek niet. Organiseer je e-mails in mappen en archiveer oude berichten. Zorg ervoor dat je computerbestanden goed georganiseerd zijn.

 9. Dagelijkse opruimroutine voor een opgeruimd bureau
 10. Neem elke dag de tijd om je bureau op te ruimen voordat je vertrekt. Dit houdt de rommel onder controle en maakt het gemakkelijker om de volgende dag productief te beginnen.

 11. Gebruik notitieblokken en apps
 12. Gebruik notitieblokken of apps om je taken bij te houden. Dit voorkomt dat je bureau vol raakt met losse papiertjes.

 13. Bureaukasten en opergruimte voor een georganiseerd kantoor
 14. Slingert er toch nog te veel rond? Investeer dan in extra opbergruimte in de vorm van bureaukasten, printerkasten, en brievenbakken. Alle kleine beetjes helpen om je bureau opgeruimd te houden. Let er wel op dat je niet te veel accessoires op je bureau neerzet. Anders kun je weer van voor af aan beginnen.

Met deze 7 handige tips kun je je werkplek omtoveren van een rommelige chaos tot een georganiseerde en productieve omgeving. Dus ga aan de slag en ruim je bureau op. Je zult al snel de voordelen van een opgeruimd bureau ervaren.

Met deze handige bureau-accessoires is je bureau zo weer opgeruimd

Ben je op zoek naar meer?

Bekijk onze blogs, doe inspiratie op en ontdek interessante tips en unieke artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.