IJskoffie met karamel

IJskoffie met karamel

IJskoffie met karamel - Ons DIY recept

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is nieuwe content te creëren, brengt ze haar tijd het liefst door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze de wereld van branding en online shop assistance in, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op haar gezicht.

IJskoffie en cold brew zijn al een aantal jaar niet meer weg te denken en behoren tot de absolute top van de zomerse drankjes. Hoe vaak heb je jezelf wel niet vlak voor college of op weg naar je werk op een ijskoud cafeïneshotje getrakteerd? En dan hebben we het nog geen eens gehad over al die zomerse middagen met je vriendinnen op het balkon. We kunnen dus wel stellen dat ijskoffie een echte all time favorite is.
Bij al dat koffiedrinken buiten de deur kunnen de kosten hoog oplopen. Om te voorkomen dat je je halve huur aan koffie kwijt bent, hebben we vandaag een simpel recept voor je waarmee je zelf je eigen ijskoffie met huisgemaakte karamelsiroop kunt maken. De zoete smaak van de karamel vormt een geweldige combinatie met de bittere smaak van de koffie. Door deze combi is het het perfecte drankje voor in de zomer. Ontdek nu hoe je je eigen cold brew met karamel kunt maken.
iced coffee ingredients
iced coffee

Zo maak je je eigen cold brew met karamel

Voor het maken van je eigen ijskoffie met karamel heb je nodig:
  • Suiker
  • Water
  • Afgekoelde koffie
  • IJsblokjes
  • Melk of een melkvervanger naar keuze zoals kokos- of havermelk
Om je eigen ijskoffie met karamelsiroop te maken, kun je zelf koude koffie zetten, ijskoffie kant en klaar in de winkel kopen of je favoriete koffie laten afkoelen. Voor het maken van de siroop kook je de suiker en het water totdat het een stroperige massa geworden is. Je kunt de siroop die je over hebt, laten afkoelen en bewaren in een flesje zodat je hem op een later moment weer kunt gebruiken. Voor het opschenken van de ijskoffie doe je eerst een beetje siroop in een glas en vervolgens de ijsblokjes erbij. Daarna schenk je de koffie en de melk (of natuurlijk je favoriete melkvervanger) eroverheen en dan is het tijd om te genieten van je ijskoffie met karamel. Als kers op de taart kun je er ook nog wat geraspte kokos, amandelen of hagelslag overheen strooien.

Alles wat je nodig hebt om ijskoffie te maken

Vanaf

Op zoek naar meer originele receptideeën?

Ontdek dan ook onze andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting