Ricottatoast

Ricottatoast

Ricottatoast - De nieuwste TikTok-foodtrend

Larissa

Trends en dromen - Larissa houdt van het stadsleven, zonnige dagen en gezellige avonden. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Larissa heeft een journalistieke achtergrond en vindt het erg leuk om te schrijven. Ze uit zich graag creatief en werkt daarom steeds daadkrachtig mee aan nieuwe ideeën voor de online shop.

Je kent het vast wel: iedere dag vraag je je af wat je nu weer moet eten. Dit probleem kennen wij maar al te goed en gaan daarom steeds op zoek naar de laatste trends op het gebied van eten. Onze ultieme bron van inspiratie is de video-app TikTok. Op TikTok zijn er steeds weer hippe foodtrends te vinden die uit het niets lijken te ontstaan. Door de video's te bekijken kun je meteen zelf thuis aan de slag gaan en al dat lekkers namaken. De nieuwste trend op TikTok is ricottatoast. Deze trend willen wij natuurlijk niet missen en hebben daarom meteen geprobeerd om zelf ricottatoast te maken.
De TikTok ricottatoast lijkt op het eerste gezicht gewoon op een lekker stuk belegd brood. Als basis voor de ricottatoast kun je kiezen voor toast, brood of stokbrood. Onze keuze is gevallen op donkerbruin volkorenbrood met een stevige korst. Omdat smaken natuurlijk verschillen, zijn er op TikTok veel verschillende variaties te vinden. Wij zijn aan de slag gegaan met de drie populairste recepten en laten je hieronder de stappen zien. Eet smakelijk en laat ons vooral even op Instagram, Facebook of TikTok weten of je het recept lekker vond.
Zutaten Ricotta Toast

Je hebt nodig:

  • Brood, toast of stokbrood
  • Ricotta
  • Salade, rucola & tomaten
  • Honing
  • Appel
  • Zout, peper, olijfolie & kaneel

De voedzame versie van de ricottatoast

Voor mensen die van hartig houden, is deze versie van de TikTok-trend een echte aanrader. Rooster eerst de toast of het brood met olijfolie in de pan. Braad daarna ook een paar cherrytomaatjes in olijfolie. Dan is het tijd om de ricotta op het brood te smeren. Daarbovenop komen de rucola en de aangebraden tomaatjes. Nu hoef je het geheel alleen nog maar te kruiden met wat peper en zout. Als je houdt van een smaaksensatie, kun je natuurlijk ook met andere kruiden experimenteren. Zie je nu hoe snel je deze voedzame variant van de ricottatoast klaar kunt maken?
Brot Zubereitung
Ricott Brot mit Rucola und Tomaten

Voor mensen die niet kunnen kiezen

Je bent gek op zoet, maar houdt ook wel van hartig op zijn tijd en kunt maar niet kiezen? Dan is deze variant van de ricottatoast echt iets voor jou! Deze versie is namelijk de ultieme combinatie van hartig en zoet. Hiervoor hoef je alleen maar de toast of het brood te roosteren en de ricotta er op te smeren. Daarna doe je er nog een beetje honing over. Doe er tot slot nog wat kruiden en sla op en klaar is de hartige ricottatoast met een zoet vleugje.

Wie zoet is, krijgt ricotta

Als je een echte zoetekauw bent, is deze zoete versie van de TikTok-foodtrend echt iets voor jou. Net zoals bij de andere versies rooster je eerst het brood en smeer je daarna de ricotta er op. Snijd vervolgens de appels in dunne plakjes en beleg het brood met de appel. Geef de ricottatoast een finishing touch met wat honing en kaneel en klaar is de zoete variant van deze foodtrend. Perfect als lunch of als gezonde snack voor tussendoor!
Ricotta Toast mit Honig und Salat
Ricott Brot mit Apfel

Voor de perfecte sneetjes brood

Dit vind je misschien ook interessant

Ontdek moderne woontrends en veelzijdige producten in het Relax Mag die jouw dagelijkse leven leuker maken.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting