Bamboe

Bamboe

Gezellig wonen met bamboe

Larissa

Trends en dromen - Larissa geniet van gezellige avonden in de stad, maar houdt ook van zomerse dagen op het platteland. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Als geschoold journalist is ze erg enthousiast over schrijven en is ze graag creatief bezig.

Van snijplanken tot vloerbekleding - het aanbod aan bamboe producten is ondertussen gigantisch geworden. En terecht! Bamboe is een echt powermateriaal met een heleboel positieve eigenschappen. De meesten onder jullie kennen bamboe waarschijnlijk als een materiaal dat gebruikt wordt voor schuttingen in de tuin. Veel producten van bamboe gaan echter geschuild onder producten waarvan we denken dat ze ‘gewoon’ van hout zijn. Maar bamboe is veel meer dan dat! Het is bijvoorbeeld een grondstof die enorm snel groeit. Daardoor hoeven er geen hele bossen geveld te worden en wordt de grondstof niet schaars. Om deze redenen wordt bamboe gezien als een duurzame en ecologische grondstof.
Bamboe bezit trouwens ook de perfecte eigenschappen voor de productie van meubelen. Aan de ene kant kan je het materiaal flexibel vormgeven en aan de andere kant is bamboe hout uiterst stevig en compact. Daardoor zijn meubelen vervaardigd uit bamboe zeer duurzaam. Daarbovenop is bamboe ook nog eens hypoallergeen en absorbeert het vocht. Naast de aantrekkelijke look voelen meubelen van bamboe ook nog eens fijn aan. Bovendien hebben ze een bepaalde souplesse die je woning warmte verleent. Om al deze redenen passen meubelen van bamboe perfect bij elke inrichtingsstijl en kan je ze in bijna iedere woning een thuis geven.
Bambus Badaccessoires
Bambus Leiter

Waar kan je meubels van bamboe gebruiken?

Producten van bamboe komen overal in huis tot hun recht! Bijna in iedere ruimte kan je gebruik maken van bamboe artikelen en daardoor bijvoorbeeld producten van plastic uit je huis weren. Wij leggen hier even voor je uit hoe je bamboe het beste in je woning kan integreren. Keuken: Of het nu gaat over bakken of koken – er bestaat een hele reeks bamboe producten voor gebruik in de keuken: van bestekbakken, snijplanken, theedozen en keukentrolleys tot kruidenmolens, fruitmanden en noem maar op! Er zijn geen grenzen gezet aan je fantasie! Producten van bamboe zijn bijzonder geschikt voor in de keuken, omdat ze van nature uit een anti-bacteriële werking hebben.
Badkamer: De badkamer kan je bijna volledig met bamboe inrichten. Daarvoor vind je bij ons meubelstukken zoals rekken, kasten en matten. Maar ook voor kleine bamboe accessoires zoals tandenborstelhouders of toiletbutlers zit je bij ons goed. Die zijn trouwens een echte eyecatcher in je badkamer!
Woonkamer, hal of bureau: Zoals je ziet, kan je bamboe werkelijk overal gebruiken. In je home office kan je bijvoorbeeld gaan voor bamboe bureau organizers, brievenbakken en documentenhouders. In de woonkamer overtuig je dan weer met bamboe manden of wijnrekken, die je woning meteen een charmante uitstraling geven. En in de gang? Dat is de perfecte plek voor bamboe kledingrekken, paraplubakken en opbergmanden.
Tuin: Zelfs buitenshuis kan je gebruik maken van bamboe! Naast de klassieke bamboe schuttingen die gebruikt worden om de tuin af te schermen of plantensteunen is de tuin ook de perfecte plek voor unieke decoratiestukken van bamboe zoals windgongen of tuinfakkels.
Bambus Möbel

Hoe kan je producten van bamboe het best onderhouden?

Als je wil dat je producten er lang mooi blijven uitzien en het materiaal zijn kwaliteit niet verliest, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het onderhoud ervan. Meestal is het al genoeg om bamboe met een vochtige doek af te doen. Wil je toch graag een reinigingsmiddel gebruiken, ga dan voor een mild product. Heb je outdoor meubelen van bamboe? Bescherm deze dan tegen regen en wind. Zo gaan je bamboe producten lang mee en kunnen ze je woning nog jarenlang verfraaien.

Bamboe in iedere ruimte

Ben je op zoek naar meer?

Vind hier meer spannende blogartikelen en ontdek onze persoonlijke favorieten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.