Woontrend zwart

Woontrend zwart

Elegant zwart - De woontrend van metaal en staal

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Trends zijn vluchtig en ook wat interieurinrichting aangaat duiken er steeds weer nieuwe stijlen op die vervolgens weer even snel van het toneel verdwijnen. Maar wat is nu een echte klassieker in elke woning en past toch bij de hele waaier aan inrichtingstrends? Zwart! De kleur zwart vind je in bijna ieder huishouden terug en wordt vaak gecombineerd met wit of talrijke bonte kleuren en de meest diverse materialen. Bijzonder populair zijn momenteel meubels en accessoires van zwart staal of metaal.
Zwart is stijlvol, puristisch en uiterst modern. Ruimtes met donkere of zwarte wanden werken rustgevend en versterken het gevoel van diepte in je woning. Als ook je meubels en decoratie geen felle kleuren hebben, laat het bovendien je ogen toe even te rusten. Zwart is dé accentkleur bij uitstek, die kleurrijke hoekjes in huis wat afdempt en woonaccessoires nobele accenten verleent. Vandaag ervaar je bij ons hoe je zwart staal en metaal stijlvol in jouw woning integreert!
Black Steel
Black Metal

Bij welke inrichtingsstijl passen zwarte accenten?

Voor de liefhebbers van een moderne, puristische of industriële stijl is zwart onmisbaar. Ben jij een fan van een moderne inrichting met strakke vormen, dan zijn, zwart, wit en chroom de belangrijkste elementen van je kleurenpalet. Wie modern woont, is doorgaans voorstander van een simpele inrichting waarin roestvrij staal en metaal een belangrijke rol spelen. Wil je voor iets meer warmte en leven in de brouwerij zorgen, dan kan je de zwarte elementen met aparte kleuren aanvullen. Een stijl die nauw verwant is aan de moderne woonstijl is de puristische inrichtingsstijl. Ook hier staan discretie en elegantie op de voorgrond en wordt de combinatie van zwart en wit vaak gebruikt. Decoratie vind je er vooral terug in de vorm van spreuken aan de wand, planten en lampen.
Voor wie niet alles perfect hoeft te zijn en wie houdt van een loft- en fabrieklook, voelt zich waarschijnlijk meer aangetrokken tot de industriële stijl. Hout, aardkleuren en donker leder worden samen gebruikt om de charme van oude fabriekshallen uit te stralen. Maar ook zwart metaal is een hoofdbestanddeel van een industriële inrichting. Zo hoef je je geen zorgen te maken over ingewikkelde kleurencombinaties en zorg je voor een gevoel van rust en overzicht in je DIY-loft. Het maakt niet uit welke inrichtingsstijl je voorkeur draagt, met onze moodboards laat je je inspireren en vind je de passende, zwarte highlights voor jouw woning. Onderaan de pagina vind je onze producten van zwart metaal of staal. In de volgende alinea lees je meer over hoe je deze materialen het best kan combineren.
Moodboard Black Matching

Hoe combineer je zwarte meubelen en accessoires?

Naast de drie bovengenoemde woonstijlen bestaan er nog heel wat andere mogelijkheden om zwarte voorwerpen in je woning met andere spullen te combineren. Zwarte meubelen en accessoires harmoniëren vooral met donker en licht hout, leisteen of chroom. Ook in een Japanse of Scandinavische inrichting creëer je met zwart metaal of staal echte blikvangers. Wat de kleuren van je woning aangaat, is een combinatie van zwart en wit bijzonder geslaagd. Het contrast tussen deze kleuren is nog steeds enorm populair en tijdloos modern.
Zwarte meubelen kan je ook perfect combineren met grijs maar ook met fellere kleuren. Ook goud-, zilver- en koperkleurige woonaccessoires zorgen samen met je zwarte meubels en decoratie voor een stijlvolle, maar niet te drukke sfeer. Wie veel met zwart werkt, kan het best ook goed nadenken over lampen en licht in de woning, om ervoor te zorgen dat het thuis toch niet te donker is. Vind nu bij Relaxdays blikvangers van staal en metaal voor in jouw woning en steek je woning in een nieuw jasje!

Leuke combinaties met zwart metaal

-33 %
UVP € 59,99 € 39,99
-13 %
UVP € 39,99 € 34,99
-33 %
UVP € 59,99 € 39,99

Welke trends zijn er nog meer?

Ontdek moderne woontrends en veelzijdige producten in het Relax Mag die jouw dagelijkse leven leuker maken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.