Eekhoornhuisjes

Handige voederhuisjes voor eekhoorns

Eekhoorns zijn razendsnel en behoren tot de meest populaire wilde dieren. In bomen en struiken ontpoppen eekhoorns zich tot ware klimmers en acrobaten. n strenge winters dreigen veel van deze dieren echter de hongerdood te sterven. Met onze voederhuisjes voor eekhoorns kun je echter hun redder in nood worden. Ga op zoek naar het ideale voederhuis voor in jouw tuin en help eekhoorntjes in hun overlevingsstrijd.

per pagina
  1. Vanaf € 19,90
  2. Vanaf € 21,90
per pagina

Hoe voer je een eekhoorn?

De eekhoorn is een diersoort die geen winterslaap, maar een winterrust houdt. Dit houdt in dat eekhoorns hun slaap onderbreken om te eten. Voorafgaand aan de winter leggen ze een grote voorraad eten aan zodat ze als het buiten heel koud is genoeg voedsel tot hun beschikking hebben. Vooral in grote steden wordt dit echter steeds moeilijker. Dit komt doordat de natuurlijk leefruimte van eekhoorntjes steeds kleiner wordt als gevolg van aangelegde parkeerplaatsen of bebouwde bossen. Hierdoor is er vaak sprake van voedselgebrek. Daarom plunderen de slimme eekhoorntjes steeds vaker vogelvoederhuisjes en pakken dus het voedsel van vogels af. Met de Relaxdays voederhuisjes voor eekhoorns kun je dit voorkomen en eekhoorntjes helpen in hun zoektocht naar eten. Onze voederhuisjes zijn gemaakt van natuurlijk hout waardoor ze dus niet schadelijk zijn voor dieren. Omdat de huisjes beschikbaar zijn in verschillende designs en kleuren, zit er altijd wel een huisje bij dat past bij jouw tuin.
Vul de eekhoornhuisjes met noten zoals walnoten en hazelnoten of pinda's. Eekhoorntjes zijn trouwens ook echte liefhebbers van dennenappels! Zie in ieder geval af van groente en fruit, omdat dit er al snel toe kan leiden dat de binnenkant van het voederhuisje gaat schimmelen. Geef eekhoorns bovendien geen amandelen, omdat amandelen heel schadelijk voor hun gezondheid zijn. Het enige wat je nu nog nodig hebt, is een geschikt plekje voor jouw eekhoornhuis. Het is aan te bevelen om het huisje hoog in bomen, struiken of aan hekken op te hangen, zodat eekhoorntjes ongestoord kunnen eten zonder opgejaagd te worden door hun natuurlijke vijanden. Waar je bij het opgehangen van het huis bovendien rekening mee zou kunnen houden, is dat je er zelf ook zicht op hebt. Want wat is er nou leuker dan de dieren uit de verte toe te kunnen kijken?
Bekijk onze verschillende eekhoornhuisjes en vind het perfecte voederhuisje voor in jouw tuin. Doe makkelijk en snel online je bestelling bij Relaxdays.