Nesthulpen

Nestkasten voor verschillende wilde dieren - Waarom zijn ze goed en belangrijk?

Insectenhotels en nestkasten voor andere dieren zijn tijdens de winter en gedurende het broedseizoen ideaal als schuilplek. Bij Relaxdays heb je de keuze uit huisjes voor veel verschillende wilde diersoorten. Omdat de mens door het bouwen van huizen steeds meer van de natuurlijke leefruimte van dieren zoals egels en insecten inneemt, wordt een deel van deze diersoorten zelfs bedreigd. Met behulp van nestkasten of egelhuizen kun je echter je steentje bijdragen aan de bescherming en instandhouding van de biodiversiteit.
Maar ook jij plukt de vruchten van een nestkast in je tuin. Als er bijvoorbeeld vleermuizen in je vleermuizenkast gaan zitten, heb je waarschijnlijk minder last van muggen en andere vliegende insecten, omdat deze dieren graag door vleermuizen worden gegeten. Bovendien is de poep van vleermuizen heel goed te gebruiken als mest voor je moestuin. Ook insectenhotels komen heel goed van pas in je tuin. Je doet niet alleen iets goeds voor het milieu, maar wilde bijen, vlinders en lieveheersbeestjes bestuiven ook nog eens je planten en bestrijden ongedierte op natuurlijke wijze.
Bekijk snel onze handige insectenhotels, voederhuisjes, nestkastjes en leuke vogeldrinkbakken in onze Relaxdays webshop.

Egelhuizen, vleermuizenkasten, insectenhotels etc. - Waar moet ik op letten?

Je wilt de tijdelijke bewoners van je tuin niet wegjagen, maar hen een veilig onderkomen bieden? Bekijk dan eens ons assortiment om meer te weten te komen over de kenmerken en bijzonderheden van verschillende soorten nestkasten.
Vogelhuisjes zijn ideaal om overwinterende vogels te beschermen tegen de kou of als broedplaats in de lente. Ze kunnen overigens heel het jaar door opgehangen worden, omdat vogels vaak in de herfst al op zoek gaan naar een schuilplek. De herfst is bovendien het beste seizoen om de nestkast schoon te maken. Hiervoor dien je het oude nest eruit te halen en de kast uit te vegen. Gebruik hierbij altijd werkhandschoenen om je tegen parasieten in de nestkast te beschermen. Bij ons kun je bovendien heel schattige decoratieve vogelhuisjes vinden.
Een egelhuis is niet alleen voor egels een perfecte overwinteringsplek, maar dient ook als bescherming voor andere kleine dieren. Zet hem in je tuin neer en vul hem bij voorkeur met zaagsel, stro, bladeren of hooi. Hierdoor hebben egels ook in koude seizoenen een fijn en comfortabel onderkomen.
Vleermuizenkasten dienen zowel in de zomer als in de winter als veilige schuilplek voor vleermuizen. Je kunt ze het best aan een muur of boom op een hoogte van minimaal 4,5 m hangen. Zo kun je er zeker van zijn dat de vleermuizen een veilig plekje hebben waar rovers niet bij kunnen komen.
Insectenhotels zien er heel leuk uit en geven je ook nog eens de mogelijkheid om met heel het gezin naar insecten te kunnen kijken. Maar daar blijft het niet bij! Ze dienen ook nog eens als leefruimte die insecten erbij helpt zich ongestoord te kunnen voortplanten. De meerdere kamers en nauwe ruimtes waaruit de insectenhuizen bestaan, is precies wat kleine vliegende insecten fijn vinden. Ze overwinteren namelijk graag in korte stengels van bamboe, tussen stukjes hout en in gaten.
Vind nu de ideale nesthulp voor in jouw tuin en doe zowel iets goeds voor wilde dieren als voor jezelf.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.