Egelhuisjes

Egels helpen bij het overwinteren

Als de dagen weer korter en donkerder worden, gaan egels op zoek naar een plekje om te overwinteren. Helaas is er niet in elke tuin een geschikte schuilplaats voor egels. Daaraan kun je zelf een bijdrage leveren door een egelhuisje van Relaxdays aan te schaffen en zo een leuk plekje voor je kleine vrienden in de tuin te creëren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Waarom heb je een egelhuis nodig?

De tuin is een veilige schuilplek voor de egel. Helaas zijn er vaak niet meer veel mogelijkheden voor egels om te overwinteren. Bladeren en houtstapels worden regelmatig door mensen weggehaald waardoor de tuin altijd erg netjes en opgeruimd is. Hierdoor vindt de egel alleen geen geschikte plek meer om te overwinteren. Je kunt de kleine vriendjes in je tuin ondersteunen en egelhuisjes van Relaxdays neerzetten. Deze helpen de egels niet alleen met het zoeken naar een plaats om te overwinteren maar ze zijn ook het hele jaar door een lekkere schuilplaats. Egelhuizen zijn slaapplek, nest en winterhuis in één en beschermen egels tegen vijanden. Als je hebt gekozen voor een egelhuis dan hoef je alleen nog de perfecte plek in de tuin te vinden. Deze moet beschut en in de schaduw liggen en naar mogelijkheid droog zijn. Zodra een egel zijn intrek heeft genomen, moet je het dier met rust laten. Alleen de ingang van het egelhuis mag je af en toe schoonmaken.

Huisje voor egels online kopen

Bij Relaxdays vind je verschillende egelhuisjes in diverse designs en van verschillende materialen voor in je tuin. Ons egelhuisje van dennenhout wordt in onderdelen geleverd. Dit winterhuisje met rattenklep en doolhofingang beschermt de egel tegen vijanden. Zo kunnen de egels ontspannen hun winterslaap houden. De Relaxdays egelmand in de vorm van een houten koepel is een geschikte schuilplaats voor de diertjes. We hebben ook een soortgelijk huisje van rotan voor egels dat je in je tuin kan zetten. Bied egels een veilig en geschikt onderdak. Bekijk het aanbod van Relaxdays en vind het juiste egelhuis voor je tuin.

Koop nu egelhuisjes en andere nesthulpen bij Relaxdays

Naast praktische en behulpzame egelhuizen vind je bij Relaxdays nog andere nesthulpen voor wilde dieren zoals vogels, vleermuizen, eekhoorns en insecten. Ontdek nu ons grote aanbod en bestel de passende nesthulpen voor jouw tuin.