Vogelhuisjes

Geef vogels een thuis in je tuin

Met de nestkasten en vogelhuisjes van Relaxdays kun je vogels in je tuin een nieuw thuis geven en ze ondersteunen bij het broeden. Vind nu de passende broedkast voor jouw balkon of tuin. Bekijk ons grote aanbod aan verschillende designs en modellen en laat alles comfortabel thuisbezorgen.

Pagina
  1. -7 %
    Nog 8 beschikbaar
    € 27,90 € 29,99
Pagina

Waarom zou je een nestkast aanschaffen?

Door de bebouwing en ontbossing nemen mensen in de steden steeds meer ruimte in van het leefgebied van wilde dieren. Ook vogels vinden in de natuur minder vaak nestmogelijkheden en broedplaatsen. Met de broedkasten van Relaxdays kun je de vogels iets teruggeven. De vogelhuisjes geven wildlevende vogels een thuis: hier vinden gevederde vrienden een plekje om te broeden en om hun kuikens groot te brengen. Je kan de nestkasten het beste in de herfst ophangen. Of anders in de maanden vóór maart want vanaf half maart begint het broedseizoen van de vogels. Tegen die tijd zullen de vogels een geschikt onderdak, zoals een vogelhuisje, moeten hebben gevonden.

Vind het perfecte vogelhuisje bij Relaxdays

Verschillende vogelsoorten hebben verschillende behoeftes. De kwaliteit van de broedkast is daarbij belangrijker dan zijn vorm. De vogels zelf zijn niet zo zeer geïnteresseerd in het design van hun schuilplaats. Desondanks kan je natuurlijk een nestkast uitkiezen die bij jouw tuin past. Daarom vind je bij Relaxdays verschillende modellen en types vogelhuisjes. In het algemeen is het belangrijk om rekening te houden met het materiaal van de broedkast. Vermijd in ieder geval plastic huisjes want die zijn niet ademend. Vogelhuisjes van hout zijn daarentegen heel geschikt omdat ze zonder chemische stoffen zijn bewerkt. Ook de grootte van de invliegopening is van belang. Hier moet je op een grootte van ca. drie centimeter letten omdat deze ideaal is voor inheemse tuinvogels.

Nestkastjes in verschillende groottes en vormen

Bekijk nu het grote aanbod aan verschillende nestkasten voor vogels van Relaxdays. Je vindt bij ons trouwens ook andere nesthulpen voor wilde dieren zoals egels of eekhoorns. Geef dieren een gezellig thuis met Relaxdays en bestel nu leuke nestkasten en vogelhuisjes!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting