Goed afgeschermd

Goed afgeschermd

Goed afgeschermd! Privacy en zonwering voor een perfecte zomer

Valentina

Valentina behaalde haar diploma als designer en heeft een bijzonder goed oog voor details. Haar inrichtingsstijl beschrijft ze zelf als een gezonde mix van minimalistisch en creatieve chaos. Tijdens het weekend tuiniert ze graag op haar balkon of doet ze een uitstapje naar een kunstmuseum. De meeste inspiratie doet ze op in woonstijlmagazines of interieurblogs.

Wie graag in de tuin of op het balkon wil ontspannen, kan privacy wel waarderen. Want niks is erger dan tijdens het zonnebaden of het ontbijt in de buitenlucht het gevoel te hebben dat je door nieuwsgierige buren begluurd wordt. Tegelijkertijd wil je natuurlijk niet het mooie uitzicht opofferen of de uniforme stijl in de tuin doorbreken.
Bij elk terras of balkon kom je voor uitdagingen te staan waar je een oplossing voor moet vinden. Niet getreurd, want er zijn diverse mogelijkheden om het passende zichtdoek onopvallend of als decoratief element in je terras te integreren.
Bewachsener Spalier
Zaunblende

Voldoende privacy

Plantensteunen en klimplantenrekken kun je laten begroeien met planten waardoor ze minder opvallen. Bovendien geven ze je tuin net dat beetje extra en bieden ze ruimte voor klimplanten. Hierbij kun je kiezen voor een beplanting met klimop of clematis die het hele jaar door groen zijn of voor planten die in de herfst kaal worden en daardoor voor meer licht in de tuin zorgen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld klimhortensia's of blauweregen ideaal.
Dichte beuken- of laurierkershagen zijn erg populaire oplossingen om voor privacy te zorgen. Deze hagen zijn echter alleen geschikt voor grote tuinen en hebben best veel onderhoud nodig. Wie dus een smal balkon heeft of op zoek is naar een onderhoudsvriendelijke oplossing, kan het beste voor een onopvallend zichtdoek kiezen. Onze stevige zichtbreeknetten kun je snel en makkelijk aan een hek of reling vastmaken en het hele jaar door buiten laten hangen. Bovendien houdt het materiaal wind, stof en zon tegen.

Producten voor meer privacy

Vanaf € 24,90
Vanaf € 41,90
Vanaf € 59,90

Zonwering

Net zo belangrijk als privacy is de bescherming tegen uv-straling op het terras of balkon. Parasols zijn bijvoorbeeld bijzonder veelzijdig als het gaat om het creëren van schaduw. Met verschillende houders kun je ze bijna overal plaatsen, bijvoorbeeld op het gazon, terras of aan de balkonreling. Kantelbare parasols kun je in de loop van de dag aan de stand van de zon aanpassen zodat je steeds een koel plekje hebt om te ontspannen. En dankzij onze tafeltjes die je makkelijk aan de stok van de parasol kunt vastmaken, heb je altijd een koel drankje bij de hand.
Wie een groot terras of balkon heeft en voor schaduw wil zorgen, kan het beste voor een zonnescherm kiezen. Zonneschermen kunnen direct aan de buitenmuur vastgemaakt worden of met een klemsysteem tussen de grond en het plafond gemonteerd worden. De variant met het klemsysteem is dus ideaal voor huurwoningen aangezien er geen schade aan de muur ontstaat en je het zonnescherm kan meenemen als je verhuist. Daarnaast komt deze vorm van zonwering ook goed van pas als je wilt voorkomen dat je woning in de zomer te warm wordt. Hiervoor kun je een uitvalscherm voor de ramen aanbrengen waar 's middags de zon op schijnt.
Sonnenschirm
Sonnensegel
Schaduwdoeken zijn een heel handige manier om je tegen de zon te beschermen. Je kunt ze snel met behulp van touwen aanbrengen en ze passen dankzij hun functionele design bij elke woonstijl. Aangezien je deze doeken flexibel kunt ophangen, kun je ook schaduw op plekken creëren waar je geen parasol kan neerzetten of een zonnescherm kan aanbrengen, zoals boven een zwembad. Voor een tuinfeestje of op de camping komen partytenten goed van pas zodat je niet met grotere groepen in de volle zon hoeft te staan. Tegelijkertijd beschermt je het waterafstotende dak van PE tegen regen - een echte allrounder dus. Door de makkelijke op- en afbouw zijn deze feesttenten een praktische oplossing als het gaat om tijdelijke evenementen. De rest van het jaar kun je ze makkelijk opbergen.
De meest romantische vorm van privacy en zonwering zijn begroeide tuinpaviljoens. Net zoals klimplantenrekken kun je deze met klimplanten of zelfs rozen beplanten en worden zij zo een bijzonder element in je tuin. En misschien zelfs jouw lievelingsplek. Totdat het metalen frame van het paviljoen volledig begroeid is, kan het echter even duren. Voor het wachten krijg je uiteindelijk een mooi dak van bladeren terug dat ook een koelend effect kan hebben. Voor welke optie je ook kiest, het is vooral belangrijk dat je in de zomer op je terras of balkon met volle teugen kan genieten, met privacy en bescherming tegen de zon.

Vind jouw perfecte zonwering

Vanaf € 49,90
Vanaf € 59,90
Vanaf € 29,90
Vanaf € 24,90
Vanaf € 49,90
Vanaf € 49,90
Vanaf € 39,90
Vanaf € 94,90

Meer inspiratie nodig?

Ben je op zoek naar nog meer handige ideeën of wil je nog meer stijlvolle interieurstijlen ontdekken? Bekijk dan zeker eens onze andere blogartikelen!

per pagina
  1. Vanaf € 29,90
  2. Vanaf € 24,90
  3. Vanaf € 39,90
  4. Nog 6 beschikbaar
  5. Vanaf € 59,90
  6. Vanaf € 44,90
  7. Vanaf € 24,90
  8. Vanaf € 44,90
per pagina

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting