Opbergoplossingen

Opbergoplossingen

Meer opbergruimte bij jou in huis

Larissa

Trends en dromen - Larissa houdt van het stadsleven, zonnige dagen en gezellige avonden. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Larissa heeft een journalistieke achtergrond en vindt het erg leuk om te schrijven. Ze uit zich graag creatief en werkt daarom steeds daadkrachtig mee aan nieuwe ideeën voor de online shop.

Ken je dat wanneer je nog steeds ruimte tekortkomt, hoe goed je je spullen ook sorteert? Of het nu gaat om decoratie, kleding of huishoudelijke artikelen: je wil dat alles mooi opgeborgen is en dat je spullen uit het zicht liggen. De meeste mensen gebruiken de hal graag voor jassen, mutsen en sjaals. Daarbovenop is het bij uitstek de plaats voor schoenen, paraplu's en decoratie. In de badkamer kan je dan weer handdoeken, cosmetica en doucheaccessoires opbergen. De kledingkast? Die zit sowieso al vol. Wil je je probleem met opbergruimte snel oplossen en er ook meteen een tijdje vanaf zijn, dan hebben wij de beste oplossingen voor meer ruimte en overzicht in elke kamer.
Voor we het over de afzonderlijke kamers gaan hebben, sommen we hier nog een paar algemene tips voor je op om meer opbergruimte in huis te creëren. Ga je daarnaar op zoek, dan kan je het best eerst je overbodige spullen wegdoen. Zo win je automatisch al aan ruimte. Daarna loop je eens door je woning en kijk je welke hoekjes nog niet gebruikt worden en waar er eventueel nog ruimte is voor een rek, kast of commode. Let daarbij goed op holle plekjes en op het plafond. Heb je nog geen praktische oplossing gevonden? Geen probleem. We bekijken nu kamer voor kamer wat de mogelijkheden zijn.
Stauraum

Hal & badkamer - daar zit meer in!

In de hal is er misschien nog veel meer opbergruimte beschikbaar dan je denkt. Je kan bijvoorbeeld je huisdeur gebruiken om er accessoires of jassen aan op te hangen. Dat kan zelfs zonder boren of plakken wanneer je gaat voor deurkapstokken en deurhaken die je aan de deur hangt. Wat je ook aan je deur kunt ophangen, is een schoenenrek. Gewone schoenenrekken kan je dan weer optimeren en uitbreiden met stapelbare schoenen organizers. Heb je een gewoon zitbankje in de hal? Ruil het om voor een zitbank met opbergruimte of vakken. Ook bij de keuze voor een wandtafel ga je het best voor een optie met lades. Zo berg je kleine accessoires makkelijk op. Ga voor je garderobe in de hal voor een allrounder die ruimte heeft voor zowel jassen, mutsen, sjaals, tassen en het liefst ook nog schoenen. De garderobe die je al hebt kan je ook zelf nog uitbreiden met haken en kledinghangers.
De badkamer gebruiken we graag om er handdoeken, douchegel, badkameraccessoires, cosmetica en juwelen op te bergen. Maar vaak is het moeilijk tussen toilet, douche, badkuip en wasbak nog ergens een plekje te vinden om deze spullen kwijt te kunnen raken. Hier kunnen smalle badkamerrekken goed van pas komen. Vaak kan je die zelfs nog een plekje geven op plaatsen waarvan je dacht dat ze nooit zouden passen. Haal dus je duimstok maar al boven en begin met het opmeten van de laatste lege hoekjes van je badkamer! Om je handdoeken op te bergen kan trouwens ook de deur weer goed van pas komen: hier kan je namelijk supereenvoudig een paar handdoekhouders aan ophangen. Heb je nog vrije muren? Dan kan je ook die gebruiken om er haken aan te bevestigen. Wat cosmetica betreft, raden we je aan hoge en smalle organizers te gebruiken. Zo win je aan opbergruimte en kan je je cosmetica of juwelen in bakjes opbergen. Lades kunnen ook van pas komen!
Stauraum Flur
Stauraum Bad

Slaapkamer & keuken – sorteren kan je leren

In de slaapkamer begint het bij je kledingkast. Hier liggen namelijk veel praktische opbergmogelijkheden verscholen. Denk maar aan handige multikledinghangers, stropdashangers of riemhangers. Over het algemeen gebruik je het best smalle kledinghangers, zodat je ruimte kan besparen en er meer spullen in je kledingkast passen. Grote lades kan je aanvullen met organizers, zodat je optimaal van de ruimte gebruik kan maken. Onder de kledingroede is er in veel kasten trouwens ook nog plaats. Ook hier zijn opbergmanden vaak goed voor een heleboel extra opbergruimte. Heb je nog een vrij plekje? Dan kan je ook een externe kledingroede in je slaapkamer. Met bedorganizers kan je dan weer alles wat je voor je bed nodig hebt praktisch en in de buurt van het bed opbergen. Bij de keuze voor een nachtkastje ga je het best voor een model met meerdere lades of vakken. Zo win je ook daar aan opbergruimte.
De keuken is niet alleen de plaats bij uitstek om voedingsmiddelen te bewaren, maar ook bestek, borden, bakgerei, kookaccessoires hebben er vaak hun plekje. Heb je veel keukengerei, dan kom je al snel plaats tekort. Ga in de keuken zeker eerst eens na of je de ruimte in kasten en rekken wel al optimaal gebruikt. Een tweede tip: ga voor voorraadpotten, in plaats van dat je voedselverpakkingen laat opstapelen in je kast. Kopjes of glazen kan je trouwens ook onder kasten of rekken hangen en zo de kast gebruiken voor andere spullen! Aan je koelkast kan je bijvoorbeeld een praktisch hangend rek voor kruiden, pannenlappen en theedoeken bevestigen. Heb je nog wat vrije ruimte? Dan kan je deze opvullen met een praktische keukentrolley of serveerwagen. Die bieden extra opbergruimte en zijn tegelijkertijd ook nog eens een echte eyecatcher in de keuken.
Stauraum Schlafzimmer
Stauraum Bad

Woonkamer & bureau – niets onbenut laten

Vooral de woonkamer is vaak in een bepaalde stijl ingericht en heeft een bepaald karakter. Dan wil je er toch geen nieuwe meubels in gaan zetten? Nu ja, er zijn twee opties. Ten eerste: optimaal gebruik maken van de meubels die er al staan. Ben je wel bereid bepaalde meubels te vervangen, dan kan je bijvoorbeeld voor je tv-meubel gaan voor een commode, consoletafel of in ieder geval iets met lades of vakken. Ook bijzettafels of salontafels kunnen vakken of lades hebben en zo praktische opbergruimte bieden. Heb jij trouwens al een hocker in je woonkamer? Bijna in iedere woonkamer staan die geweldig en zorgen ze voor extra opbergruimte! Ze zijn niet alleen een goede zitplek, maar bieden ook nog plaats voor dekens, kussens, tijdschriften of boeken. Nog een plekje gevonden voor een rek? Ga dan voor een van onze superpraktische rekken met lade. Twee vliegen in een klap!
In je home office of werkkamer is alles meestal een kwestie van organisatie. Hier kan je in ieder geval kasten plaatsen zonder dat de inrichtingsstijl van je bureau in gevaar komt. Een rek meer of minder zal hier niet snel storen. In het bijzonder boekenrekken staan leuk in een kantoor. Het kantoor is een ruimte waarbij het de moeite waard is, eens na te denken wat er beter kan. Want net daar verlies je vaak veel ruimte als er chaos heerst. Heb je je bureau onder handen genomen, dan is het tijd voor orde en structuur. Je kan je bureau dan opnieuw organiseren en gaan voor een efficiëntere indeling of voor brievenbakken en documentenhouders. Ook rechtopstaande folderhouders kunnen ruimtebesparend zijn en gebruikt worden om documenten op te bergen. Misschien vind jij ook nog een praktisch plekje op je bureau voor een ladeblok of ladekastje? Bij ons vind je in ieder geval de passende meubels voor iedere ruimte met de opbergruimte die jij nodig hebt.
Stauraum Schlafzimmer
Stauraum Bad

Ontdek hier de ultieme opbergoplossingen

Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf
Vanaf

Ben je op zoek naar meer?

Bekijk onze blogs en vind leuke inspiratie, interessante tips en unieke artikelen.

per pagina
  1. Vanaf
  2. Vanaf
  3. Vanaf
  4. Vanaf
  5. Vanaf
  6. Vanaf
per pagina

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting