Culinaire tocht door Europa - Stop 4: Vegetarische lasagne met courgette
Marie
Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.
Zo maak je de vegetarische lasagne
- 500 gram courgette
- Lasagnebladen
- Kookroom of bechamelsaus
- 250 gram mozzarella
- 125 gram Parmezaanse kaas
- Margarine
- Veganistische mortadella (optioneel)
- Een scheutje olijfolie
- Rasp de courgette in fijne repen en voeg er wat peper, zout en olijfolie aan toe.
- Vet de ovenschaal in met margarine en doe daarna de eerste laag kookroom of bechamelsaus over de bodem van de schaal.
- Bedek de saus met lasagnebladen en bestrijk de bladen met een scheutje olijfolie.
- Bouw de lasagne daarna op met achtereenvolgend reepjes courgette, veganistische mortadella, Parmezaanse kaas en kookroom of bechamelsaus.
- Herhaal stap 3 en 4 tot de ovenschaal helemaal gevuld is.
- Bedek de bovenste laag met de Parmezaanse kaas en mozzarella en doe er tot slot wat margarine over om ervoor te zorgen dat de lasagne lekker knapperig wordt.
- Bak de lasagne 40 tot 50 minuten op 200°C (heteluchtstand) in de oven en vergeet niet om de oven voor te verwarmen. Smullen maar!