Nice Cream - makkelijk en snel zelf maken (ook vegan mogelijk)
Adriana
Volgens het motto: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens - vindt Adriana inrichting heel belangrijk en wil ze zich thuis graag op haar best voelen. Ze staat daarbij steeds open voor nieuwe trends en haalt haar inspiratie vaak op sociale media. Ze beschrijft zichzelf als iemand die houdt van orde en stijl.
Wij van Relaxdays houden van ijs! Vind je ijsjes eten net zo leuk als wij? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij vinden het persoonlijk altijd belangrijk om te weten wat er in ons ijs zit. Daarom maken we het gewoon zelf en kunnen er met volle teugen van genieten. Je kan het ijs natuurlijk ook vegan bereiden. Met overheerlijke toppings wordt je ijsje pas echt nice - het is net zo lekker als het klinkt. Laat je in dit blogartikel van onze nice cream overtuigen en probeer het thuis zelf uit! Het smullen kan beginnen!
Zo maak je het ijs:
Dit heb je nodig:
- 5 bananen
- 180 ml sojamelk
- topping naar keuze (bijvoorbeeld wafels, chocoladesaus, pure chocolade, kokosrasp, hagelslag)
- je kan ook vegan toppings gebruiken
Dit zijn de stappen:
- Snijd de bananen in kleine stukjes en leg ze 24 uur in de vriezer.
- Pureer de diepgevroren bananen samen met de plantaardige melk totdat er een romige massa ontstaat.
- Doe de helft van de bananencrème in een vorm en strooi er vervolgens geraspte pure chocolade, hagelslag of kleine stukjes van de wafels (of toppings naar keuze) overheen.
- Doe dan de tweede laag bananencrème erbij en versier hem met de rest van de toppings. Doe er tot slot nog de chocoladesaus overheen en klaar is Kees.
- Zet alles nog een keer voor minimaal 3 uur in de vriezer.
Op zoek naar meer originele receptideeën?
Ontdek ook andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.