Recepten voor de barbecue

Lekkere recepten voor een heerlijke barbecue boordevol variatie!

Larissa

Trends en dromen - Larissa geniet van gezellige avonden in de stad, maar houdt ook van zomerse dagen op het platteland. Wanneer het gaat over een modieuze outfit of een stijlvolle inrichting, is zij de eerste persoon waar we naartoe rennen. Als geschoold journalist is ze erg enthousiast over schrijven en is ze graag creatief bezig.

Het barbecueseizoen is geopend! En wat is er nu mooier dan van de zon te genieten terwijl je heerlijke lekkernijen van de barbecue plukt? Voor een barbecue is er altijd en overal wel een gelegenheid, of het nu is bij het kamperen of op tuinfeestjes in de tuin, op het terras of het balkon. Standaardsnacks zoals braadworst, steak en spareribs zijn hoe dan ook van de partij, maar wist je dat er nog tal van andere mogelijkheden zijn waarmee je voor heel wat variatie op de barbecue zorgt? Wil jij ook je barbecue-palmares uitbreiden of gewoon eens iets nieuws proberen, dan hebben wij een paar leuke recepten voor je op een rijtje gezet waarvan het water je ongetwijfeld in de mond zal lopen.
Spieße

Mango-halloumi-spiesen

Ben je op zoek naar iets vegetarisch of iets fris, dan zijn onze mango-halloumi-spiesen precies datgene waar je naar op zoek bent. Dit heb je nodig:
  • 1 kleine courgette (200 g)
  • 250 g mango
  • 250 g halloumi
  • satéprikkers
  • ½ TL chilivlokken
  • 4 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • zout & peper
En zo maak je ze:
  1. Was de courgette en snijd hem in stukken
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes
  3. Snijd ook de halloumi in stukjes
  4. Steek afwisselend een stukje courgette, een blokje mango en een stukje halloumi op de spies
  5. Maak in totaal zo'n 8 spiesjes
  6. Meng de chili, tijm, honing en het zout en de peper met de olie
  7. Marineer de spiesen minstens 30 minuten in het mengsel
  8. Leg de spiesjes zo'n 5 minuten op de barbecue. Vergeet niet ze af en toe om te draaien
  9. Smullen maar!
Meal Prep

Chocoladebananen

Voor de zoetekauwen onder jullie hebben we nog wat anders achter de hand. Wat je nodig hebt, is het volgende:
  • 100 g pure chocolade
  • 4 bananen
En zo maak je ze:
  1. Breek de chocolade in stukjes
  2. Maak inkepingen aan de zijkanten van de schil, zorg dat de banaan aan de uiteinden gesloten blijft
  3. Doe de chocolade in de inkepingen en leg de banaan met de open zijde naar boven op de barbecue
  4. Grill de banaan tot de chocolade gesmolten is
Meal Prep

Knoflook-feta-dip

Een lekkere dip is natuurlijk onontbeerlijk:
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 5 steeltjes munt
  • 400 g fetakaas
  • 200 g kwark (20% vet)
  • Zout
  • Peper
  • Citroensap van 1 citroen
Zo makkelijk gaat het:
  1. Schil de knoflook en hak hem fijn. Doe de tomaten in een zeef, laat ze goed afdruipen en snijd ze in blokjes. Was de munt en schud ze droog, trek de blaadjes eraf en snijd ze in smalle reepjes. Druk de feta plat met een vork.
  2. Meng nu alle ingrediënten door elkaar in een kom. Doe de kwark eronder en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap. Klaar is Kees!
De dip is ideaal om in jalapeños te doen of om er brood, maïs of worstjes in te doppen.

Deze accessoires kunnen goed van pas komen:

Op zoek naar meer originele receptideeën?

Ontdek ook andere recepten en tips en tricks voor in de keuken op onze website.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.