Trendkleuren

Trendkleuren

De trendkleuren van 2021 - Voor ieder wat wils

Marie

Lifestyle en big smile - als Marie even niet bezig is aan nieuwe onderwerpen te werken, brengt ze haar tijd het liefste door met een glaasje wijn bij haar vrienden, met een spelletje kaarten of met een leuke serie. Na haar studie economie dook ze in de wereld van branding en webshop begeleiding, om haar creativiteit de vrije loop te laten. Mooie decoratiestukken en interior hacks toveren bij haar steeds een lach op het gezicht.

Vandaag de dag brengen we meer tijd door in onze woning dan ooit. Veel mensen werken thuis, nodigen vrienden uit en genieten vaker van hun vrije tijd in hun huis. Je woning kan snel saai lijken als je niet een beetje leven in de brouwerij brengt. Met krachtige wandkleuren of stijlvolle, kleurrijke woonaccessoires kun je van je huis een plek maken waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Wat voor interieurstijlen geldt, is ook van toepassing op kleuren die op het gebied van wonen op dit moment helemaal in zijn. Welke kleurtinten in 2021 echte must-haves zijn als het om decoratie en inrichting gaat, kom je in deze blog te weten.
Of je ze nu gebruikt als kleur voor op de muur of om voor een kleine blikvanger in huis te zorgen, de volgende kleuren zijn dit jaar erg populair en zijn ideaal als je je huis in een nieuw jasje wilt steken. Je houdt van fris en koel? Ga dan voor blauwtinten die nog steeds in het middelpunt van hedendaagse interieurs staan. Je wilt absoluut modern zijn en bovendien een vrolijke sfeer creëren? Kies dan voor de trendy combinatie van grijs en geel. Ook dit is niks voor jou want je wilt liever een gezellig huis dat uitnodigt om te gaan ontspannen? Maak dan gebruik van aardetinten. We laten je bovendien zien hoe flexibel je bent wat de keuze en combinatie van verschillende kleuren betreft om je woning op te fleuren. Passend bij elke kleur vind je ook de juiste accessoires in het Relaxdays assortiment!
Blue Room Inspo

Blauw - Koel, rustgevend en trendy

Blauwtinten creëren diepte en doen denken aan de oneindige zee. Een maritieme flair werkt rustgevend en geeft je woning tegelijkertijd net dat beetje extra. Blauwgroen staat daarentegen voor de natuur en helpt je om een eigen wellnessoase te creëren. Afhankelijk van hoe je de verschillende blauwtinten toepast, kun je diverse gevoelens oproepen. IJskoude kleuren brengen licht in je kamer, frisse kleuren helpen je om tot rust te komen en diepblauw laat je zonder afleiding je thuiswerk induiken.
Een ander voordeel van de kleur blauw is dat het perfect bij moderne woonstijlen past. Onlangs hebben we de Scandi-stijl aan je voorgesteld waar blauwe en blauwgroene kleuren heel goed bij passen. Ze symboliseren namelijk het koude Noorden en zijn perfect te combineren met het karakteristieke wit en het lichte hout. Blauw is een echte klassieker geworden, met name in de slaapkamer, maar ook in de keuken, woonkamer of badkamer staat deze kleur mooi. Niet voor niks werd "Classic Blue" in 2020 verkozen tot Pantone-kleur van het jaar. Haal nu iets blauws in huis en geniet van de frisse sfeer van blauwe muren of accessoires. Een rustige en geconcentreerde omgeving kun je trouwens perfect creëren in combinatie met de kleur grijs.

Onze woonhighlights in het blauw

Geel en grijs - De Pantone trendkleuren van 2021

Over grijs en Pantone-kleuren gesproken: het bekende kleurinstituut heeft dit jaar zelfs twee kleuren van het jaar gekozen. De winnende kleurtinten zijn Ultimate Gray en Illuminating Yellow, een felle geeltint. Zo zie je maar weer: de combinatie is doorslaggevend. Geel is natuurlijk een bijzondere keuze en grijs is een echte evergreen in de meeste woningen. Grijs is down to earth, koel en modern. De kleur geel geeft het strakke grijs net dat beetje extra en een vrolijke touch. Geel staat voor zonneschijn, warme dagen en maakt je gewoon gelukkig.
Aangezien grijs universeel is, vind je grijstinten in elke interieurstijl terug. Bijvoorbeeld in interieurs in Scandinavische, bohemian of industriële stijl. Ook hier kan een vrolijk, levendig citrusgeel helpen door een kleurtje te geven aan saaie muren of in de vorm van zachte plaids en kussens op strakke meubels. Met name in kleine ruimtes zorgen deze kleuren samen voor een open en uitnodigende sfeer. De combinatie van grijs en geel is modern en maakt je woning levendig. Je kunt ze ook prima combineren met pasteltinten of zwart.

Grijze en gele blikvangers voor in jouw woning

Aarde- en natuurtinten - Natuurlijk en sfeervol

Niet alleen grijs staat voor een nuchtere kijk op het leven, dit geldt ook voor aardetinten. Want niks is zo simpel en warm tegelijkertijd als bruin- en beigetinten. Deze kleuren zorgen voor rust en ontspanning. Ook natuur- en zandkleuren zijn dit jaar nog steeds uiterst populair. Aardetinten stralen niet alleen stabiliteit en ontspanning uit, ze staan ook voor elegantie. Bruine en beige muren zorgen voor een unieke flair en vormen een leuk contrast met witte plafonds. Meubels in natuurlijke tinten lijken daarentegen hoogwaardig en stijlvol.
Tegelijkertijd voel je je omringd door beige en bruine kleuren direct veel beter en zij verspreiden een gezellige sfeer. Zij passen ook prima bij de laatste woontrends. Een minimalistische inrichtingsstijl zoals de industriële stijl die gekenmerkt wordt door veel zwart, metaal, roestvrij staal en koele elementen, kan door aardetinten net dat beetje extra krijgen en uitnodigen tot ontspanning. Combineer je streven naar esthetiek en functionaliteit in huis door middel van aarde- en zandtinten!

Meubels en accessoires in aardetinten

Nog steeds zin in meer?

Naast de juiste kleuren kun je ook meubels in trendy woonstijlen gebruiken om je huis te verfraaien. Vind hier ons artikel over de laatste woontrends!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.