Fiets

Fietsen als alternatief voor de auto?

De fiets is sinds mensenheugenis al een veelgebruikt vervoersmiddel en wordt steeds populairder. Vooral in steden laten steeds meer mensen hun auto staan en springen voor korte ritjes of voor de rit naar hun werk liever op hun fiets om niet eeuwig in de file te hoeven staan en niet opgehouden te worden door bouwwerkzaamheden. De fiets is meestal toch het snelste, makkelijkste en - ook niet onbelangrijk - goedkoopste vervoersmiddel. In de loop der jaren zijn er bovendien heel veel fietsdeelsystemen bijgekomen die de drempel om te gaan fietsen nog lager maken. In veel steden is het bijvoorbeeld al mogelijk om fietsen voor een korte rit maar ook voor een langere tijd uit te lenen. Het voordeel hiervan is dat je geen aanschafkosten hebt en je minder hoeft te betalen voor de reparatie van de fiets als hij stuk is. Bovendien draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Ondanks alle voordelen die fietsen met zich meebrengt, wordt iedere fietser wel eens met de volgende problemen geconfronteerd: een lekke band, een gestolen zadel of je boodschappentas blijkt net te groot te zijn om hem over je stuur te kunnen hangen. Het is daarom, of je nu over een eigen fiets beschikt of niet, belangrijk om voor het geval dat goed uitgerust te zijn. Een fietspomp en fietsgereedschap zijn spullen die iedere fietser eigenlijk altijd bij zich zou moeten hebben. Door gebruik te maken van een montagestandaard verloopt de reparatie van je fiets nog soepeler. Met een fietsmand of fietskar kun je boodschappen of andere spullen die je mee wilt nemen makkelijker vervoeren. En met een goed fietsslot of kabelslot kun je voorkomen dat je fiets gestolen wordt. Bekijk de fietsartikelen van Relaxdays en rust je goed uit om met een goed gevoel op pad te kunnen gaan.

Je fiets stallen in en rond je huis

Of je nu in een huurhuis woont of een koophuis met een garage hebt, het is niet altijd makkelijk om een goed plekje voor je fiets of e-bike te vinden. Kelders en garages zijn vaak klein of beschikken over te weinig ruimte. Uit nood moet je hem dan vaak in je achtertuin of zelfs in je eigen huis neerzetten. In de webshop van Relaxdays kun je daarom veel verschillende producten vinden die het mogelijk maken om je fiets in en rond je huis te kunnen stallen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Met onze houders voor aan de muur kun je je fiets aan de trappers, aan een wiel of aan het frame ophangen. We hebben bovendien fietsenrekken in ons assortiment die je in je achtertuin of op straat neer kunt zetten. Onze handige fietsliften voor aan het plafond komen goed van pas als je je fiets in de garage of kelder neer wilt zetten. De fietslift kan heel makkelijk aan het plafond worden vastgemaakt en neemt weinig ruimte in beslag. Als je in één keer meerdere fietsen kwijt wilt kunnen, zijn onze fietsophangsystemen precies wat je nodig hebt. Met de fietsophangsystemen kun je je fietsen boven elkaar hangen waardoor je geen kostbare ruimte verliest. Bekijk ons assortiment en vind de beste manier om jouw fiets te kunnen stallen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 euro korting*

*Je kunt je korting met de kortingscode verzilveren in je winkelmandje. De code kan niet worden gebruikt voor bestellingen die al zijn geplaatst en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. De code is geldig bij een minimale besteding van 49 euro. Je vindt hem in de bevestigingsmail van de nieuwsbrief.